Türk At Sporunun Türk Temsilcisi

22 ülkeden oluşan Avrupa ve Akdeniz At Yarışçılığı Federasyonu’nun (EMHF) yeni Yönetim Kurulu’na tek Türk...

22 ülkeden oluşan Avrupa ve Akdeniz At Yarışçılığı Federasyonu’nun (EMHF) yeni Yönetim Kurulu’na tek Türk temsilci olarak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu üyesi Behçet Homurlu yeniden seçildi. Homurlu, EMHF’de bu kez başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ve Adana Atlıspor Kulübü eski başkanı olan ve halen Adana Çiftçiler Birliği Başkanlığı görevini de sürdüren, EMHF’nin Türk temsilcisi Homurlu, konuyla ilgili soruları yanıtlarken, federasyonun önemine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Homurlu, Avrupa ve Akdeniz At Yarışçılığı Federasyonu’nun, Avrupa ve Akdeniz ülkeleri at yarışçılığının geliştirilmesi ve tanıtımının koordine edilmesi ile yarışçılığın bütünlüğü ve prestijinin tüm dünyada korunmasının sağlanmasını amaçlayan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Behçet Homurlu, 22 ülkeden oluşan ve uluslararası At Yarış Otoritelerinin bir parçası olan Avrupa ve Akdeniz At Yarışçılığı Federasyonu’nun Avrupa ve Akdeniz yarışçılık ülkelerinin jokey kulüpleri arasındaki koordinasyon ve işbirliğine önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Başkanlığına bir kez daha İrlanda At Yarışçılığı Başkanı Brian Kavanagh seçildiği EMHF’de, Behçet Homurlu ile birlikte Belçika Jokey Kulübü Başkanı Thierry Lohest ve Société Royale d’Encouragement du Cheval (SOREC), Fas Yarış Otoritesi Başkanı Omar Skalli görev alıyor.

Avrupa ve Akdeniz At Yarışçılığı Federasyonu’nun diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Britanya At Yarışçılığı Derneği Başkanı Paul Bitter, Fransa Jokey Kulübü France Galop İcra Kurulu Başkanı Hubert Monzat, Almanya Jokey Kulübü Direktorium für Vollblutzucht und Rennen Yarışçılık Direktörü Rudiger Schmanns ve Macar Yarış Otoritesi temsilcisi Zsolt Hegedus’den oluşuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: