Türk balıkları Brüksel'de tanıtıldı

İZMİR (A.A) - Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun Brüksel Fuarı'nda 5 bin kişiye levrek, çipura, alabalık ikram ettiği bildirildi.

İZMİR (A.A) - Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun Brüksel Fuarı'nda 5 bin kişiye levrek, çipura, alabalık ikram ettiği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen European Seafood Exposition-ESE'ye katıldı.

Taze, dondurulmuş, fileto haline getirilmiş, temizlenmiş, marine edilmiş deniz mahsullerinin sergilendiği ve Türkiye'den 14 firmanın katıldığı fuarda Türk yetkililer, 5 bin kişiye levrek, çipura, alabalık, granyöz, sinarit ve trança ikram etti.

Reklam
Reklam

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türk su ürünleri sektörünün en büyük pazarının Avrupa Birliği olduğunu, Brüksel Su Ürünleri Fuarı'na büyük önem verdiklerini, fuarda en büyük ilgi gören pavyonlardan birisinin de Türkiye'ye ait olduğunu kaydetti.

İşliel, dünyada en hızlı büyüyen gıda sektörü olan kültür balıkçılığında Türkiye'nin artık "parlayan yıldız" olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türk su ürünleri firmaları dondurulmuş levrek, çipura ve alabalık üretiminde büyük mesafe kat etti. Bugün tüm dünyaya dondurulmuş su ürünleri sunar konuma geldik. Taze ürünlerimizle özellikle Rusya pazarında yakaladığımız başarı sayesinde Ukrayna, Belarus ve Doğu Avrupa ülkeleri de Türk su ürünleri sektörünün hedef pazarları arasına girdi. 2011 yılında 447 milyon dolar ihracat yapan sektörümüz, 2012 yılında 550 milyon dolar hedefini geçmek için 2012 yılında 12 tane uluslararası fuara katılım sağlayacak."

-"Su ürünleri sektörü son 10 yılda atağa kalktı"-

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan da Türkiye'de su ürünleri sektörünün son 10 yılda büyük atılım gösterdiğini belirterek, Belçika'daki fuarda sektör temsilcilerinin yeni ticari bağlantılar kurma fırsatı yakaladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yunanistan'daki ekonomik kriz sonrasında Avrupa Birliği'nde en büyük ikinci tedarikçi konuma yükseldiklerini kaydeden Kızıltan, "Türk su ürünleri sektörü altın çağını yaşıyor. Avrupa'da tüketilen 4 çipura ve levrekten birisi Türkiye'den gidiyor. 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14'lük ihracat artışı ile 125 milyon 502 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. İhracatımızda Avrupa Birliği ülkeleri büyük dilimi oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Kızıltan, Türk firmalarına yabancı firmalardan çok sayıda ortaklık teklifleri geldiğini de bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: