Türk bankalarının notu yükseldi

LONDRA (İHA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notlarını da artırdı.
Moody's, 16 Türk bankasının uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu B2'den B1'e yükseltirken, görünümlerini durağan olarak açıkladı.

Moody's ayrıca Türkiye'de ödemeler moratoryumu olasılığının azalmasına bağlı olarak 6 Türk bankasının uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notunu yükseltti.
Moody's, Akbank, Anadolubank, Denizbank, Finansbank, Fortis Bank,HSBC Bank, Koçbank, Oyak Bank, Tekfenbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, TSKB, Vakıfbank, YKB ve Ziraat Bankası'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını B2'den B1'e yükseltti.

Reklam
Reklam

Moody's, Akbank, HSBC Bank, Garanti Bankası, İş Bankası, Vakıfbank ve YKB'nin uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notlarını artırdı. Moodys Akbank, Garanti Bankası, HSBC Bank ve İş Bankası'nın Baa2 olan uzun vadeli yerel para cinsinden kredi notlarını A3'e, Vakıbank ve YKB'nin Baa2 olan notlarını da Baa1'e yükseltti. Moody's kredi notlarının görünümünü 'durağan' olarak belirledi.