Türk Basınından Sansürün Kaldırılması

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) üyeleri, Türk basınından sansürün kaldırılmasının 105. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Türk basınından sansürün kaldırılmasının 105. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı. ÇGC üyeleri törende saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Cemiyet Başkanı Burak Gezen, daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Gezen, törende yaptığı konuşmada, basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından birisi olduğunu söyledi. Bir ülkede, ileri demokrasiden bahsedebilmek için basının özgür olmasının tartışılmaz bir gerek olduğunu ifade eden Gezen, "Çünkü basın milletin müşterek sesidir. Basının görevi, gelişen tüm olayları objektif bir şekilde kamuoyuna duyurmaktır" dedi. Törene katılanlar, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz