Türk bayrağı rekorlar kitabında

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde düzenlenen "3. Türkiye Hava Oyunları"nda 433.5 metrekare ile bu güne kadar gökyüzünde açılan en büyük bayrakla atlayış yapan THK paraşütçüsü Hakan Zengin, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Hakan Zengin'in rekor atlayışı, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural ve Bilecik'in Bozüyük İlçe Noteri tarafından da izlenmişti. İki gözetmen eşliğinde 2 bin metreden tandem paraşütüyle atlayan Zengin, 17 x 25.5 metre boyutunda, 29.3 kilogram ağırlığındaki 433.5 metrekarelik Türk Bayrağı'nı gökyüzünde dalgalandırdı.

Reklam
Reklam

THK Bilişim ve Tanıtım Müdürlüğü yetkilileri, Hakan Zengin'in rekor atlayışının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığını belgeleyen sertifikanın kuruma ulaştığını belirterek, söz konusu sertifikayı düzenleyecekleri törende Hakan Zengin'e vereceklerini söylediler.

Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural da, Hakan Zengin'in rekor atlayışının Türkiye'den 14 olay olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığını belirtti.