Türk Bayrağına Sarılan Şehit Babası: Oğlum, Bayrağın Asıldı Sana Kurban Olurum

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından dün akşam saatlerinde eş zamanlı düzenlenen saldırıda şehit olan...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından dün akşam saatlerinde eş zamanlı düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Afyonkarahisar’daki baba evine ateş düştü. Oğullarının şehit olduğu haberini sabah saatlerinde eve gelen askeri yetkililerden öğrenen aile, gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi.

Harbiş Mahallesi Gürbüz Sitesi'nde oturan ailenin feryatları yürekleri dağladı. Şehidin evinin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Komşuları, aileye taziye ziyaretine koştu. Komşularının ve yakınlarının sakinleştirmeye çalıştığı şehidin annesi Hanım Çiftçi’nin feryadı yürekleri dağladı. Eve gelen komutanın boynuna sarılan Çiftçi, “Ne olur bana yalan deyin, gerçek olmadığını söyleyin” diyerek gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü'nden emekli olduğu öğrenilen baba Mehmet Çiftçi de, balkondaki Türk bayrağına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bayrağı, defalarca öpen Çiftçi, “Oğlum, bayrağın asıldı sana kurban olurum. Bayrağa selam veriyordun. Kurban olurum bu bayrağa. Bunun uğruna canını, kanını verdin oğlum.” diyerek feryat etti. Ailenin feryatları üzerine komşuları da birlikte gözyaşı döktü.

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Danayışma Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da, üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirterek, Afyonkarahisar’ın 233’üncü şehidini verdiğini söyledi.

Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 5 yıl önce sözleşmeli subay olarak orduya katıldığı, 5 yaşında Zeynep isimli bir çocuğun olduğu öğrenildi.

PKK’lılar dün akşam uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla dört ayrı noktadan kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ateş açtı. Saldırılarda 9 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırı ve sonrasındaki çatışmada 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz