Türk “Bu Plaket benim için büyük onurdur.”

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ü ziyaret etti

Kent yararına birçok projeyi Mersin’de yaşayan yurttaşların talep, ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek yürüten Akdeniz Belediyesi’ne sivil toplum örgütlerinin de ilgisi devam ediyor. Son olarak Mersin Pazarcılar Esnaf Odası yönetimi, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’e bir ziyarette bulundu.

Akdeniz Belediyesi’ne sivil toplum örgütlerinin ve kent dinamiklerinin ilgisi sürüyor. İlçe sınırlarında yaşama geçireceği her projeyi, kent halkı ve sivil inisiyatifle paylaşan, onların görüşlerini değerlendiren Akdeniz Belediyesi’ne sivil toplum kuruluşlarının ziyaretleri de devam ediyor. Son olarak Mersin Pazarcılar Esnaf Odası, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette Mersin Pazarcılar Esnaf Odası adına Başkan Fuat Kalkan ve Oda yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. İlk olarak söz alan Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, Mersin pazarı esnafı olarak Akdeniz Belediyesi’ne bağlı şekilde faaliyet gösteren meslektaşlarına yaptığı katkılardan dolayı Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’e ve Belediye yönetimine teşekkür etti. Oda Başkanı Kalkan, ziyaretin anısına Başkan Türk’e bir de teşekkür plaketi verdi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, pazarcı esnafının aileleri ile birlikte Mersin’de büyük bir camia olduğunu, çok fazla sayıda insanın geçimini pazarcılık yaparak sağladığını ifade etti. Kentin sivil dinamikleriyle her zaman sıcak bir ilişki ve sıkı bir diyalog içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Türk, “Çünkü bir kent, içinde yaşayan insanıyla bir bütündür. Kentin her unsurunu içine alan, yönetime halkı katan bir anlayışa sahibiz. Bu anlayış çerçevesinde hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bugün, Mersin Pazarcılar Esnaf Odasının ziyaretleri ve bizlere bir plaket vermeye layık görmeleri gurur vericidir. Çünkü emekçilerden aldığım plaket benim için onurdur” dedi. Odaya kayıtlı olmayan pazarcıların bulunduğunu da hatırlatan Başkan Türk, “Pazarcılık, ailelerini de hesaba katarsak Mersin’de 10-15 bin civarında insanın geçimini sağladığı büyük ve önemli bir sektör. Öte yandan oda kaydı bulunmayan daha binlerce pazarcı var. Onların da en kısa zamanda kayıt altına alınacağına ve bu sıkıntının çözüleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Başkan Türk ve Oda yöneticileri, görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz