Türk Büro-Sen: Hükümet, memurların haklarını iade etmede acele etmiyor

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “İstediği zaman TBMM’den jet hızıyla yasalar çıkaran, hatta hızını...

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “İstediği zaman TBMM’den jet hızıyla yasalar çıkaran, hatta hızını alamayıp peş peşe onlarca KHK’yı bir gecede yürürlüğe koyan Hükümet, memurların haklarını iade etme konusunda hiç de acele etmemektedir.” dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, bazı temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi. Yokuş, Kamu-Sen İl Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, memurların 3 aydır zam alamadığını savunarak hükümete yüklendi. Cumhuriyet döneminde, ilk defa memurlar ve memur emeklilerinin yeni yıla zamsız girdiğini söyleyen Yokuş, "Hem de sayısal olarak yine Cumhuriyet tarihinde kurulan en güçlü siyasi iktidar döneminde. Memurlar, hakkı olan zamlı maaşı 3 aydır alamıyor. Bundan 18 ay önce ülkemizde halk oylaması sonucunda 27 maddeden oluşan ve içinde pek çok farklı konunun bulunduğu kısmi bir anayasa değişikliği gerçekleştirildi. Başka HSYK ve Anayasa Mahkemesi yeniden dizayn edildi. Ancak mamurlarla ilgili düzenlemeye bir türlü sıra gelmedi.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Son dönemlerde, eğitimde yapılan 4+4+4 düzenlemesi ile ilgili Meclis görüşmelerinin, memurların yasasını yine geciktirdiğini savunan Yokuş, “Düşünebiliyor musunuz? İstediği zaman TBMM’den jet hızıyla yasalar çıkaran, hatta hızını alamayıp peş peşe onlarca KHK’yı bir gecede yürürlüğe koyan Hükümet, memurların haklarını iade etme konusunda hiç de acele etmemektedir.” şeklinde konuştu.

Geçen 18 ay boyunca onlarca yasal düzenlemenin TBMM’de kabul edildiğini kaydeden Yokuş, şöyle devam etti: “Bazı yasalar iki kere görüşülüp yürürlüğe konuldu. Örneğin şike yasasının, 7 ay içinde iki defa değişiklikler yapılarak yürürlüğe girmesi sağlandı. Milletvekili maaşları da yüzde 60 oranında artırıldığında cumhurbaşkanı iade etti. Tekrar görüşülüp yüzde 45’e indirilerek yürürlüğe konuldu. Asker kaçaklarına bedelli askerlik ve parası olanları ekserlikten muaf sayan yasa alelacele kanunlaştırıldı. MİT Yasası ise TBMM’de belki de rekor bir hızla kanunlaştırıldı ve tabiri caizse ışık hızıyla cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak tarihe geçti. Bunları yapan hükümet 5 milyon insanı (emeklisine, çalışanına) neden duyarsız kalıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: