Türk Cumhuriyetleri'nin Kültürü Keçiören'de Canlandı

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, üçüncü akşamında TÜRKSOY teşkilatını ağırladı.Keçiören...

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, üçüncü akşamında TÜRKSOY teşkilatını ağırladı.

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, farklı kültürleri Keçiören'e taşımaya devam ediyor. Etkinliklerin üçüncü akşamında TÜRKSOY Gecesi gerçekleştirildi. Gecede Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Evi'nin açılışıyla birlikte Azerbaycan Çocuk Teşkilatı Sema Dans Grubu sahne aldı. Geceye Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen konuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Ak, Keçiören'de dünyayı misafir ettiklerini belirterek, "Türkiye'de uluslararası düzeydeki tek Ramazan etkinliklerini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY teşkilatının Türk dünyasındaki etkinlikleri ve kültürel değerleri en iyi şekilde tanıttığını vurgulayan Başkan Ak, "Bu gece Keçiören'de TÜRKSOY'u ağırlıyoruz. O güzel kültürel atmosferi bizlere en iyi şekilde güzel gösterilerle tanıtıyorlar. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile dünyanın Ramazan'ını Keçiören'e taşıyoruz. Keçiören'de dünyayı misafir ediyoruz. Kardeşlerimizle beraber oluyoruz, onların kültürel değerleriyle tanışıyoruz. Aynı zamanda Keçiören'de Türkiye'yi tanıtıyoruz. Anadolu'nun zenginlikleri ve güzelliklerini yaşatıyoruz. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en güzel örnekleri burada sergileniyor. TÜRKSOY'a ve katılan herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, TÜRKSOY olarak amaçlarının Türk kültürünü araştırarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Keçiören Belediyesi'nin TÜRKSOY ile işbirliği yapan yerel yönetimlerin başında geldiğine dikkat çeken Kaseinov, "TÜRKSOY olarak dört yıldır Ramazan'ın manevi havasını ve bereketini Keçiören'de birlikte paylaşmaktayız. Bu vesileyle çalışmalarımıza sağladıkları katkılardan dolayı ve dört yıldır böylesine güzel bir etkinlik düzenledikleri için Keçiören Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı sağlayarak, sofralarını açarak ekmeğimizi ve sevgimizi paylaştığı için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve Türkiye halkına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY Gecesi'nde sahne alan 30 kişilik Azerbaycan Çocuk Teşkilatı Sema Dans Grubu, katılanlara Azerbaycan halk danslarından örnekler sundu. Grupta bulunan üç solist ise seslendirdikleri parçalarla Keçiörenlilere keyifli bir gece yaşattı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindekiler, gösterilerin ardından alana kurulan TÜRKSOY Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. TÜRKSOY resim sergisini de gezen katılımcılar, Türk Cumhuriyetleri'ne özgü ürünleri inceledi. Gecenin sonunda Başkan Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a teşekkür plaketi verdi. Başkan Ak, ayrıca Azerbaycan Çocuk Teşkilatı Sema Dans Grubu üyelerine de çeşitli hediyeler takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: