Türk Denizaltılarının Yetenekleri Tanıtıldı

KOCAELİ (AA) - Denizaltı Filosu Komutanlığı bünyesindeki denizaltıların imkan ve kabiliyetleri gerçekleştirilen programla tanıtıldı.

"14 denizaltı gemisiyle verilecek görevlere hazırız" “Bu gemilerin en önemli özellikleri, modern elektronik sistemlerinin yanı sıra sualtından uzun menzilli güdümlü mermi atabilme yeteneğine sahip olmalarıdır” diyen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hizmetteki deniz gemileriyle denizaltı filosu, Türk donanmasının vurucu gücünü oluşturan muharip birliklerinden birisidir. Denizaltı Filosu Komutanlığı bünyesinde 6 adet Ay sınıfı, 4 adet Preveze sınıfı ve 4 adet Gür sınıfı olmak üzere toplam 14 denizaltı gemisi ve 2 torpido yakalama botu bulunmaktadır. 14 denizaltı gemisiyle verilecek görevlere hazır durumdaki bu kuvvet, bölgemizde ve dünya çapında dikkate değer bir caydırıcı güçtür. Denizaltıcılık, güçlü, kararlı, fedakar, kendine güvenen, ekip ruhu ile çalışan, dalışta ve satıhta kader birliği, arkadaşlık ve dostluk içinde yaptığı işten gururlu ve onur duyanların işidir. Şu anda dünya denizlerinde bayrak dalgalandıran Deniz Kuvvetlerimizin gemileri ve Türk Deniz Kuvvetlerinin tüm unsurları Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz hak ve menfaatlerinin korunması maksadıyla verilecek her türlü görevi icra etmeye hazırdır.” Denizaltı Merkez Eğitim Komutanı Albay Hasan Çankaya tarafından komutanlık içerisindeki Denizaltı Taktik Simülatörü (DATAS), dalış simülatörü ve denizaltı serbest çıkış kulesi hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: