"Türk Devleti" ifadesinin yazılışında pek çok kişi tereddüt yaşayabilir. Bunun sebebi, "Devlet" kelimesinin genellikle millet ve ülke adlarının yanında kullanıldığında özel isim niteliği kazanabilmesidir. Türk Dil Kurumu'na göre, her kelime türünün ayrı bir yazım kuralı vardır. Bilindiği gibi, bu konuda en güvenilir kaynak TDK'dir. Bu nedenle, kelimelerin anlamları ve doğru yazım biçimleri hakkında Türk Dil Kurumu'nun internet yazım kılavuzlarında sık sık arama yapılmaktadır.
Türkçe dil kuralları konusunda en güvenilir kaynak olarak bilinen TDK, sözcüklerin doğru yazımı ve imla kuralları hakkında kesin bilgiler sunar. Bu kurallara özen gösterilmesi ise önemlidir. Günlük yaşamda da yazım kurallarına dikkat edilmelidir, aksi hâlde anlam bozulabilir ve etkili iletişim sağlanamaz. TDK kurallarına göre devlet sözcüğü cümle içerisinde hangi devlet olduğu belirtilir ise büyük harf ile, belirtilmez ise küçük harf ile başlar. Dolayısıyla Türk Devleti yazımı “Türk Devleti” biçiminde olmalıdır.
Kelimelerin doğru yazımı, günlük hayatta büyük bir özen gerektirir. Anlamlı ve kaliteli metinler oluşturabilmek için yazı dilindeki ifadelerin kurallara uygun olması hem günlük hem de profesyonel hayatta son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bir devleti ve ülkeyi ifade eden kelimeler gibi birçok terimin doğru yazılışı, Türk Dil Kurumu tarafından belirlenmiştir.
Türk Devleti TDK kurallarına göre nasıl yazılması gerektiği sıkça merak edilmektedir. TDK resmî internet sitesinde Türkçe yazım kurallarını açıklayan Türkçe bir sözlük yer alır. TDK yazım kılavuzlarına göre "Türk Devleti" ifadesinin doğru ve yanlış yazılış biçimleri aşağıdaki gibidir: