Türk Dil Bayramı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türk dilini yalın, yozlaşmadan arınmış, yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek istediğini

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türk dilini yalın, yozlaşmadan arınmış, yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek istediğini belirtti.

Vali Yüksel, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dilin milli kültürün ayrılmaz parçası olduğunu ifade etti.

Yüksel, şunları kaydetti:

"Türk milletinin tarih boyunca ürettiği tüm değerleri biçimlendiren ve gelişmesinde belirleyici rol oynayan Türk dili bizi birbirimize bağlayan, bize kim olduğumuzu hatırlatan, bizi tanımlayan mana ve zihniyet dünyamızın temel taşıyıcısıdır. Tarihin şafağında doğmuş muhteşem Türk dilini yalın, yozlaşmalardan arınmış, yabancı kültürlerin kuşatmasından uzak ve saygın bir dil olarak görmek hepimizin isteği ve özlemidir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ankara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: