Türk Dil Bayramı Medya Da Geniş Yer Buldu

Her yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 736. Türk Dil Bayramı, özellikle ulusal medya başta...

Her yıl 9-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 736. Türk Dil Bayramı, özellikle ulusal medya başta olmak üzere birçok yazılı ve görsel medyada geniş yer buldu.

Medya Takip Merkezi’nin 5 günlük raporuna göre Türk Dil Bayramı, kutlanmaya başlandığı günden bu yana 24 Tv, 3 Radyo, 38 ulusal, 63 bölgesel ve yerel gazete ile 689 internet portalında haber olarak kullanıldı. 11 Mayıs Cumartesi günü Türk Dil Bayramı etkinliklerine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılarak burada Türkçe ile ilgili verdiği mesajlar, televizyon, gazete ve internet sitelerinin dışında köşe yazarlarına konu olurken, 12 Mayıs Pazar günü yapılan Yunus Emre Sofrası da basının ilgisini Karaman’a çekti.

Reklam
Reklam

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Türk Dil Bayramının her geçen yıl daha da görkemli kutlandığını belirterek: “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkçe Treni ve Yunus Emre Sofrası ile Karaman’daki törenler büyük ilgi gördü. Her ne kadar Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen üzücü olaydan dolayı kutlamalarımızın bir bölümü iptal edilse de, etkinliklerimiz ulusal Tv ve gazetelerde geniş yer buldu. Ben buradan kutlamalarda bizlere her türlü desteği veren başta Milletvekillerimiz Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün olmak üzere, Türk Dünyası’ndan gelen topluluklara, Üniversiteli gençlerimize ve tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz