"Türk Dış Ticaretinin Gelişmesinde Bankacılık Sektörünün Rolü" Konferansı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nce "Türk Dış Ticaretinin Gelişmesinde Bankacılık Sektörünün Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nce "Türk Dış Ticaretinin Gelişmesinde Bankacılık Sektörünün Rolü" konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda düzenlenen programa, Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Cenan Aykut katıldı.

Türk Eximbank'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Aykut, kurumda, Türk müteahhit ve iş adamlarının yurt dışındaki faaliyetlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yüzde 38'lik ihracat dilimini oluşturan Avrupa'ya ihracatın kriz ortamında azaldığını ancak buna rağmen toplam ihracat oranının yüzde 3 düzeyinde artış gösterdiğini ifade eden Aykut, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Geçtiğimiz yıl 7 milyon dolarlık ihracatı sigortaladık. Bunun sonucunda da 24 milyon dolarlık gelir elde ettik. İhracatçılardan gelen yoğun talep üzerine, bundan sonra daha düşük oranda prim uygulayarak yurt içinde de söz konusu firmaların vadeli satışlarını sigorta kapsamına alacağız. Türk Eximbank olarak ihracatçılara hem ihracat kredi sigortası hem de finansman desteği sağladık. Bu işlemler dünyada farklı kurumlar tarafından yapılmaktadır."

Rektör Yardımcısı Osman Karamustafa, günün anısına Aykut'a çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz