Türk doktorlar, Uganda’ya şifa olmaya gitti

Sağlık Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HIZIR-DER), Kimse Yok Mu Derneği ve Türk İşbirliği ve...

Sağlık Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HIZIR-DER), Kimse Yok Mu Derneği ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA)'nın işbirliğiyle 8 gönüllü doktor sağlık taraması yapmak için Uganda’ya gitti.
Gaziantep’te faaliyet gösteren HIZIR-DER, Kimse Yok Mu Derneği ve TİKA ile işbirliğine giderek Uganda’ya sağlık hizmeti verme kararı aldı. Organizasyona katılan 8 gönüllü doktor, sağlık taraması yapmak için Uganda’ya uçtu. 15 gün boyunca bu ülkede kalacak olan doktorlar, kara kıtanın insanlarının derdine derman olmaya çalışacak. Dünyanın her noktasındaki insanlarla beraber olma adına ellerinden gelen çabayı gösterdiğini kaydeden HIZIR-DER Koordinatörü Muammer Set, “Bu yapılan çalışma bir seferlik değil. Devamı gelecek. Gaziantep’ten olsun, diğer illerden olsun, gönüllü doktor arkadaşlarımız Afrika’da bulunan insanların yardımına koşacak. Pazartesi günü de 8 kişilik bir ekip Somali’ye doğru yola çıkacak.” diye konuştu. Uganda’ya giden kafilede yer alan Dr. Mehmet Yüksel, insanlık adına gerçekleştirecekleri sağlık faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz