Türk Dünyası Mimarlık, Mühendislik Ve Şehircilik Kurultayı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ile "kardeş şehir" protokolü imzaladıklarını bildirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ile "kardeş şehir" protokolü imzaladıklarını bildirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gümrükçüoğlu, Bişkek'teki "Türk Dünyası Mimarlık, Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı" kapsamında Flarmoni Salonu'nda düzenlenen ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşma yaptı. Kurultayın önemine değinen Gümrükçüoğlu, "Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in yüksek huzurlarında, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin desteklerinde, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı ve Türk Üniversiteler Birliği'nin müşterek organizasyonunda dost, kardeş ve soydaş ülke Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılan kurultayı Türk dünyasına çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi. Kurultayda "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Bişkek ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını" anlatan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: "Bişkek şehrinin Türkiye’deki dördüncü kardeş belediyesi Trabzon oldu. Daha önce İzmir, Ankara ve Samsun şehirleri ile kardeş belediye olmuşlardı. Artık Türkiye’de dördüncü kardeşleri biz olduk. Bize düşen görev 4 belediye ile tecrübe ve bilgi birikimlerimizi birbirimizle paylaşmaktır. 2000’li yıllara kadar Türkiye’de kardeş belediyeler daha çok batıdan olurdu. Ancak 2000’li yıllardan sonra TÜRKSOY’un ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla artık Orta Asya’da Türki cumhuriyetlerdeki şehirler ile Türkiye'deki şehirlerin kardeşlik anlaşmaları artıyor. Bundan sonra geçmişte yaşanan ve geç kalınan kardeşlik anlaşmalarını imzalayarak bunun gereklerini yerine getirmek bizim görevimizdir" Gümrükçüoğlu, kurultayın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ederek, "Türk dünyasında önemli bir işlev gördüğüne yürekten inandığım böylesine büyük ve güzel organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı arz ederken, barışın ve uygarlığın kenti Trabzon’dan selam ve sevgilerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: