Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri'ne katılmak için çeşitli ülkelerden Eskişehir'e gelen, müzik ve folklor gruplarının temsilcileri, Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri'ne katılmak için çeşitli ülkelerden Eskişehir'e gelen, müzik ve folklor gruplarının temsilcileri, Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) davetlisi olarak kente gelen grupları makamında kabul eden Vali Koçdemir, Gaspıralı İsmail Bey'in 'Dilde, fikirde, işte birlik' şeklindeki sözünü hatırlatarak, "Bu ideali gerçekleştirdiğimizde, dünya çok daha güzel olacaktır" dedi.

Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" sözlerini hatırlatan Koçdemir, "Dünya bize kalmayacak ama biz bu dünyayı çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız. Onların kendilerini daha iyi geliştirebildikleri bir dünyayı kurmak bizim elimizde" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da, dünyaya büyük insanları kazandırmış bir şehir olan Eskişehir'in aynı zamanda nüfusu bakımından genç bir şehir olduğunu hatırlattı.

Kaseinov, "Siz genç sanatçılar olarak Eskişehir'in bu gençlik ordusuna katılıyorsunuz. Bu sizin için bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Azerbaycan, Çuvaşistan, Özbekistan, Tacikistan, Tıva, Altay, Kırgızistan, KKTC, Dağıstan, Kırım ve Başkurdistan'dan gelen grup temsilcileri, Koçdemir'e, ülkelerini temsil eden çeşitli hediyeler sundu.

Sanatçılar ayrıca geleneksel müzik aletleri ile müzik dinletisi de gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: