Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı....

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri'ne Irak, İran, Güney Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tiyatro ekipleri katıldı.

Kültür Merkezi'nde başlayan etkinliğin ilk gününde Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Kanaviçe' oyunuyla sahne aldı.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oynadığı, Turgut Özakman'ın yazdığı, Doğan Özgür Kahraman'ın yönettiği 'Kanaviçe' adlı oyun izleyicileri güldürdü.

Reklam
Reklam

Oyunda günlerini konakta kanaviçe işleyerek geçiren, birisi kısa süren bir evlilikten sonra kocasını yitirmiş, ikisi hiç evlenmemiş yaşama sırtlarını dönmüş üç yaşlı kız kardeş ile konaktaki bu tutucu ve bağnaz çemberi kırmaya çalışan genç kızın öyküsü canlandırıldı.

Geçmişten sürüp gelen katı törelerini devam ettiren üç yaşlı bayanla, özgürce yaşamayı tercih eden bir genç kızın aralarındaki mücadele yansıtıldı.

Oyun sonunda ayakta alkışlanan Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları büyük beğeni topladı.

Oyuncuları kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yurtdışından gelen konuklara Tarsus hakkında bilgi verdi.

Dünya Tiyatro gününde böylesi güzel uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Kocamaz, "Öncelikle yurt dışından Irak'tan, İran'dan, Nahcivan'dan, Kıbrıs'tan gelip bugün Türk Dünyası Tiyatrolar Günümüzde bizi yalnız bırakmayan değerli tiyatro sanatçılarımızı aramızdan görmekten son derece mutluyuz. Önemli olan Tiyatrolar Gününde ve Tarsus'ta düzenlediğimiz Türk Dünyası Tiyatrolar Gününde insanlarımızı değişik topraklarda olsalar da karındaşlarımızı bir araya getirmek ve sanata, sanatçıya hep birlikte sahip çıkmak. Bu konuda Tarsus Belediyesi olarak bu yıl 6.sını düzenliyoruz. İnşallah başlatılan bu güzel etkinlik daha da artarak devam eder daha da gelişir daha da büyür. Önemli olan bu işin başlatılmasıydı ama sürdürülmesi daha önemli. Sürdürülebilmesi içinde bu salonların tıka basa dolması lazım. Ben bizi bu güzel ortamda buluşturan başta Kudret Ünal hocam olmak üzere Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bundan sonra 4 gün daha bu güzellik devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

28 Mart Çarşamba günü Irak Kaytaz Baba Türkmen Tiyatrosu'nun oynayacağı, Müştak Demircioğlu'nun yazıp yönettiği "Uyanın", 29 Mart Perşembe Nahçıvan Devlet Tiyatrosu'nun oynayacağı, Gotthold Ephraim Lessing'in yazdığı, Kamran Quliyev'in yönettiği "Müdrik Natan", 30 Mart KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oynayacağı, Bekir Kara'nın yazıp yönettiği, "Büyük Baba" ve etkinliğin son günü olan 31 Mart ise İran Azerbaycan Türk Sanat Grubu'nun oynayacağı, Veli Turan'ın yazıp yönettiği, "Turan Kartalı" adlı oyunlar sahnelenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: