Türk Eğitim Sen, 100 bin atama istedi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlerin büyük bir hevesle Ağustos ayında yapılacak atamaları beklediklerini belirtti.

Koncuk, "Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, Ağustos ayında en az 100 bin atama yapılmasıdır" dedi.

Koncuk, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, en az 100 bin öğretmen ataması yapılması konusunda çağrıda bulundu. 10 bin ya da 20 bin atamanın, atama bekleyen öğretmenleri tatmin etmeyeceğini ve 130 bin öğretmen açığını gidermeyeceğini dile getiren Koncuk, Bakan Dinçer'in 100 bin öğretmen atamasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

-"ÖĞRETMEN DÜŞMANI BAKAN"-

Koncuk, Dinçer'in "öğretmen düşmanı bakan" görünümüne büründüğünü öne sürerek, şunları ekledi:

Reklam
Reklam

"Ücretli öğretmenler eliyle öğretmen açığını gidermeye çalışan bir anlayışının 2012 yılı Türkiye'sine hakim olduğunu görmek gerçekten umut kırıcıdır. Atama bekleyen öğretmenlerin sayısının tedbir alınmadığı takdirde kısa sürede yarım milyonu bulacağı gerçeğine ve Maliye Bakanlığı'nın öğretmen atamaları için az sayıda kadro ayırmasına rağmen, 4+4+4 sistemi hayata geçirilmiştir. Bu sistemi ihdas edenler 2. kademe eğitiminin 3 yıldan 4 yıla çıkarılmasıyla, daha fazla öğretmen ihtiyacı oluşacağının hesap edememişlerdir. Türk Eğitim-Sen olarak açıklıyoruz: Bu sistemle birlikte ikinci kademe eğitimde 50-55 bin civarında branş öğretmeni ihtiyacı daha oluşacaktır. Bakanlık az sayıda kadroya atama yaparken, bu kadar çok öğretmen ihtiyacını nasıl giderecektir?

Sizler özel okulları destekleyip, öğrenci başına bin 500 TL yardım yapacağınıza, kaynaklarınızı atama bekleyen öğretmenler için ayırın. Böylece hem devlet okullarındaki öğretmen açığı giderilir, hem de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilir."

Reklam
Reklam

ANKA