Türk Eğitim Sen, Bakan Avcı’ya Görevinde Başarı Diledi

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim Sen) Genel Merkezi, kabinede...

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim Sen) Genel Merkezi, kabinede yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı’ya yeni görevinde başarılı diledi. Genel merkezin yazılı açıklamasıyla ilgili konuşan Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Bakan Avcı’dan; hayırlı, adil, doğru ve gerçekten milli olan bir bakanlık beklediklerini kaydetti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in başarısız bir bakanlık yaptığını ifade eden Levent Kuruoğlu, Dinçer’in AK Parti iktidarının en sevilmeyen Milli Eğitim Bakanı unvanı kazandığını ileri sürdü. Bakanlığı döneminde Dinçer’i sıkça eleştirdiklerini hatırlatan Kuruoğlu, “Öğretmenleri güvercine benzeten Bakan Dinçer’in ömrü bir güvercin kadar bile olamadı. Göreve başladıktan 16 ay sonra seçimlerde riskli görüldüğü için görevden alındı. Eğitim çalışanlarının hükümete karşı kızgınlığı, artık Sayın Başbakan’ın tavrına, yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yaklaşımlarına ve becerisine bağlıdır. Bakan, güvensizlik ortamını ve kaosu çözmek artık Nabi Avcı’nın ferasetine kalmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Sendika olarak Bakan Nabi Avcı’nın yol gösterici olmasını düşündüklerini söyleyen Kuruoğlu, “Öğretmen kökenli bir bakan olmamasına rağmen yeni Bakan Avcı’ya karşı asla peşin hükümlü değiliz. Sayın Bakan’ın, makamların gelip geçici olduğunu bilenlerden olmasını diliyoruz. Yapmasını dilediğimiz hayırlı, adil, doğru ve gerçekten milli olan bir bakanlığı da sayın Nabi Avcı’dan bekliyor, görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: