Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Türkoğlu:

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Bursa'nın elde ettiği başarıya ilişkin, "Türkçe-Sosyal (TS)

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Bursa'nın elde ettiği başarıya ilişkin, "Türkçe-Sosyal (TS) puan türünde il sıralamasında Bursa'nın 4. olması, bütün eğitimcileri ve eğitim paydaşlarının doğal olarak da Bursa'da eğitimin yetkili sendikası olan bizlerin yüzünü güldürmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 4. büyük şehri ve eğitime yüzde 100 destek veren Bursa'nın her tüm puan türlerinde her zaman ilk 10 arasında yer alması gerektiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın LSY'nin Türkçe-Sosyal (TS) türünde elde ettiği başarıda İl Milli Eğitim yönetiminin de çok önemli katkıları olduğunu belirten Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Türkçe-Sosyal (TS) puan türünde il sıralamasında Bursa'nın 4. olması, bütün eğitimcileri ve eğitim paydaşlarının doğal olarak da Bursa'da eğitimin yetkili sendikası olan bizlerin yüzünü güldürmüştür. Uzun süredir dile getirdiğimiz eğitimde kötü gidişin duracağına dair bizleri ümitlendiren bu sonuçtan dolayı başta İl Milli Eğitim yönetimine, 23 bin eğitim çalışanına teşekkürü bir borç biliyoruz. Daha anlamlı bir başarı için diğer puan türlerinde de Bursa'nın hak ettiği yere gelmesi gerekir. Eğitimin yetkili sendikası olarak Bursa'nın başarısının artması adına yaptığımız her türlü uyarı ve eleştirilerin bu sonuca ulaşılmasında katkısı olduğunu görmekteyiz. Bundan sonra hedef her 3 puan türünde ilk 10'da olmak ve devamlı kalmaktır. Çünkü Türkiye'nin 4. büyük şehri ve eğitime yüzde 100 destekte şampiyon olan Bursa'ya yakışan budur."

Reklam
Reklam

Muhabir: Vedat Yücebaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: