Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Çakmak: "Düzce'deki Okulların Büyük Bir Çoğunluğundagüçlendirme Gerekmektedir"

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, "Düzce'deki okulların büyük bir çoğunluğunda güçlendirme gerekmektedir" dedi.

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, "Düzce'deki okulların büyük bir çoğunluğunda güçlendirme gerekmektedir" dedi.

Çakmak, düzenlediği basın toplantısında, Düzce'de çok katlı okul, pansiyon ve öğretmenevi binalarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi ile İl Özel İdaresi tarafından çalışma yapıldığını söyledi.

1999 Düzce depreminin ardından okullarda hasar oluştuğunu vurgulayan Çakmak, "Yapılan inceleme sonrasında incelenen okulların büyük bir çoğunluğunun güçlendirme istediği görülmektedir. Hatta bu okullardan kimilerinin durumu aciliyet gerektiriyor" dedi.

Reklam
Reklam

Düzce'nin deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Çakmak, şunları dile getirdi:

"Etrafında kırılmamış bir çok fay vardır. Güçlendirme isteyen bu okullarımızda binlerce öğrencimizin eğitim gördüğü düşünüldüğünde bu konunun geciktirilmemesi gerektiği çok açıktır. Çalışma bir çok okul için tamamlanmış olmasına karşın çok kolay aşılabilecek bürokratik engellere takılıp güçlendirmeler için adım atılmadığını görmekteyiz. Buradan konu ile ilgili tüm yetkililere sesleniyor ve bu konuda yapılacak ihmalin vebalinin büyük olacağının vurgulamak istiyoruz."

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: