Türk Eğitim-Sen öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı

Türk Eğitim-Sen Hatay Şubesi üyeleri son zamanlarda öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları düzenledikleri eylemle kınadılar.

Türk Eğitim-Sen Hatay Şubesi üyeleri son zamanlarda öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları düzenledikleri eylemle kınadılar.

Ulus Alanı'nda toplanan üyeler adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Recep Tuncay, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını ve hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberlerin basına yansıdığını kaydetti.

Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yaptığını savunan Tuncay, uygulanan şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere sahip çıkmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Okulların büyük bölümünde hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığını iddia eden Tuncay, "Okullarda rehberlik hizmetleri yetersizdir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok azdır. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filmlerde öğrencileri şiddete yöneltmektedir. Okullarda çeteleşme vardır. Güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalarla tehdit boyutunda gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır" diye konuştu.

Tuncay, ülkenin kilometre taşı olan eğitimcilerin baş tacı edilmesi gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: