Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Avşar: "Öğretmenler Çoğu Anne Ve Babanın Bıktım Artıkdediği Çocuklarla Uğraştığı Için Erken Emekliolması Gereklidir"

Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Avşar, öğretmenlerin çoğu anne ve babanın bıktım artık dediği çocuklarla uğraştığı için erken

Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Avşar, öğretmenlerin çoğu anne ve babanın bıktım artık dediği çocuklarla uğraştığı için erken emekli olması gerektiğini savundu.

Avşar, öğretmenler ve mesleki sorunlar ile ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin mesleki anlamda fiziki ve ruhsal olarak birtakım rahatsızlıklara maruz kaldığına dikkati çekti.

Öğretmenliğin konuşmaya dayalı bir meslek olduğu için astım, bronşit, solunum hastalıklarının yanı sıra insanlarla uğraşmaktan dolayı ruhsal sıkıntılar yaşadığına işaret eden Avşar, "Migren en önemli hastalıklarımızdan, uyku sorunları ve öğretmenin ruhsal sıkıntıları sosyal çevreden kopmasına neden oluyor. Öğretmenler kalabalık ortamda mesela akşam düğünde bulunmak istemiyor. Çocukları yavaşlatmak için harcadığı enerji çevresindeki yakınlara, akrabalarına yansıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Avşar, polis, askerlik gibi insanlarla uğraşan mesleklerde erken emekliliğin sağlandığını belirterek, "Gelişmiş ülkelerde kişinin çalışma alanlarıyla ilgili beden ve ruhta tahribat oluşturulan mesleklerde erken emeklilik söz konusudur. Öğretmenler çoğu anne ve babanın bıktım artık dediği çocuklarla uğraştığı için erken emekli olması gereklidir" şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin çalışma şartlarının sorunsuz hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Avşar, öğretmene daha rahat bir çalışma alanının sağlanması gerektiği ifade etti.

Devletin öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili olarak hassas davranması gerektiğine işaret eden Avşar, "Öğretmen ne kadar saygınsa o toplum o kadar çağ atlar" diye konuştu.

Muhabir: Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: