Türk Eğitim Sen Üniversite Çalıştayı Düzenliyor

Türk Eğitim Sen, üniversitelerin içinde bulunduğu duruma, akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek...

Türk Eğitim Sen, üniversitelerin içinde bulunduğu duruma, akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara’da “Üniversite Çalıştayı” düzenleyecek.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, çalıştayla ilgili bilgi verdi. Bostan, “Türk Eğitim Sen olarak, üniversitelerimizin içinde bulunduğu duruma, üniversitelerdeki akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara, YÖK’ün jakoben anlayışına dikkat çekmek amacıyla 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara’da Üniversite Çalıştayı düzenliyoruz. Üniversite Çalıştayı’na bütün devlet üniversitelerinden biri akademik ve biri de idari personel olmak üzere en az ikişer kişi katılacaktır. Ayrıca çalıştay öncesinde Türkiye’deki bütün şubelerimiz üniversitelerde yaşanan sorunlar, haksızlıklar ve zulümlerle ilgili birer rapor hazırlayarak çalıştaya gönderecektir” dedi.

Reklam
Reklam

"Türkiye'de yükseköğretimin sorunları, beklentiler ve çözüm arayışları" konularının görüşüleceği çalıştayda üyelerin üç ayrı komisyon oluşturarak durum tespiti yapacaklarını ve sorunlara çözüm üretmeye çalışacaklarını aktaran Bostan, “Çalıştay üyeleri üç ayrı komisyona ayrılarak şubelerden gelen raporları, akademik ve idari personelin gönderdiği sorun ve çözüm önerilerini değerlendirecektir” dedi.

Bostan, oluşturulacak komisyonların ise “Üniversitelerde Yönetim Sorunu ve YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı”, “Üniversitelerde Akademik ve İdari Personelin Özlük ve Ekonomik Hakları, Beklentiler, Çözüm Arayışları” ve “Üniversite Çalışanları ve Demokratik Haklar” olacağını söyledi. Bostan, üniversitelerde akademik ve idari personelin yaşadıkları sorunları, beklentilerini ve önerilerini de e-posta ile kendilerine iletmelerini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: