Türk Eğitim Sen'den atamalara itiraz

ürk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat EFE,Milli Eğitim Şube Müdürlüklerine açıktan atama yapılmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu – Sen’e Bağlı Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat EFE Milli Eğitim ve Valilikler tarafından Milli Eğitim Şube Müdürlüklerine açıktan atama yapılmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan 2012/44 sayılı genelgenin Kamuu – Sen tarafından açılan dava ile iptal edildiğini hatırlatan Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, mahkemenin iptal kararına rağmen illerde İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Valilikler tarafından el altından dilekçe alınarak atama yapıldığını iddia etti. EFE açıklamasında: “Genel Merkezimizin başlattığı hukuki süreç üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı hataların farkına vardı ve 2012/66 sayılı genelge ile 2012/44 sayılı genelgeyi yürürlükten kaldırdı. Ancak, genelge yürürlükten kaldırılmış olmasına rağmen,bu genelgeye dayalı olarak şube müdürlüğü görevlendirmeleri yapılmaktadır. Birçok ilde herhangi bir duyuru yapılmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle çok sayıda şube müdürşüğü görevlendirmesi yapılmıştır. Üstelik bu görevlendirmeler yapılırken, liyakatsiz kişiler tercih edilmiş ve ideolojikdavranılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Söz konusu görevlendirmelerin devam etmesi durumunda sendika genel merkezi tarafından görevlendirme yapan mülki amirler hakkında dava açıklacağını belirten Türk Eğitim Sen Elazığ İl Başkanı Talat Efe atama yapan yetkililere, ataması yapılan Milli Eğitim Şube Müdürlerinin seçiminin nasıl yapıldığını şu cümlelerle sordu: “Bu konuda sorumluluk milli eğitim müdürlükleri ve valiliklerdedir. Hukuka uygun davranılması, hakkaniyetli olunması, adil bir yönetim anlayışı sergilenmesi gereken milli eğitim müdürleri ve valiler, ne yazık ki, siyasi partilerin temsilcileri gibi hareket etmektedir.Şu anda Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimciler infial halindedir. Hukukun böylesine çiğnendiği, ayaklar altına alındığı, başka bir ülke var mıdır? Şube müdürü olarak görevlendirilen kişilerin hangi üstün meziyetlere sahiptir? Bu kişilerin performansı, bilgi birikimi, kabiliyeti nasıl ölçülmüştür? Tüm bu yaşananlar, akıllara “Danışıklı dövüş mü?” sorusunu da getirmektedir. Bakanlığın, göz boyama amaçlı genelgeyi iptal edip, ardından Milli Eğitim Müdürlükleri’ne ve valiliklere şube üdürlüklerinegörevlendirmeler için yeşil ışık yakmış olma ihtimali son derece güçtür.”

Reklam
Reklam

Kimsenin hukukun üstünde olmadığını açıklamasına ekleyen Efe; basın bildirisini şu cümlelerle noktaladı. Ancak herkes bilmelidir ki; hiç kimse hukukun üstünde değildir. Adaletin tesis edilmediği, objektif kriterler yerine, yandaşlığın esas alındığı, bir güruha gizmet amacını taşıyan her uygulama yerle yeksan olmaya mahkumdur. Milli Eğitim Müdürler,nin ve valilerin bu tavrı hem çalışma barışını bozmıuş, hem de ahleki olmadığı kadar, insani de değildir. Bakanlık eğitimde deprem yaşanmasını istemiyorsa, şube müdürlüğü görevlendirmelerini en kısa zamanda iptal etmeli ve şube müdürlüğü sınavını bir an önce yapmalıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz