Türk Eğitim Sen'den Eğitim Bir Sen'in eğitim raporuna tepki

Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla, Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi tarafından...

Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla, Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi tarafından hazırlanan eğitim raporunda yer alan 'devlet yurtlarında yetişen Milli Eğitim personelleri'yle ilgili ifadelere tepki gösterdi.
Giresun Yetiştirme Yurdu önünde gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi Sekreteri Hamit Öveç, Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi tarafından hazırlanan eğitim raporunda, yurttan yetişen personellerin, öğrencilere kötü örnek olan, suç makinesi, çalışmayan, suç çetesi kuran, uyuşturucu müptelası ve ahlaksız olarak gösterildiklerini savundu. Öveç, raporda yer alan ifadelerle hakarete uğradıklarını, rencide edildiklerini belirterek, bu durumu kınadıklarını kaydetti.
“Bizler devletimizin sokağa bırakmadığı, sahip çıktığı, yetiştirme yurdunda barınan ve devletimize bunun karşılığını bugün çalışarak, hizmet ederek veren Milli Eğitim çalışanlarıyız.” diyen Öveç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler sadece çalışırken değil günlük hayatımızda da devletimizin ekmeği ile büyüdüğümüzün bilincindeyiz. Bunu hiçbir zaman unutmadık, unutmamız da mümkün değildir. Hayatımızın her anında bu sorumluluğu taşıyoruz, taşımaya da devam edeceğiz.”
Öveç, sendika yetkililerinin kendilerinden özür dilemelerini isteyerek, şöyle konuştu: "Bizler bu hakareti hak edecek ne yaptık? Devlete ve millete hizmeti iman olarak kabul ettiğimiz için mi bu hakaret yapılmaktadır. Toplumda rencide olduk. Evlerimizde çocuklarımızın yüzüne bakamaz hale geldik. Bize bunu reva gören Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı’ndan hemen açık bir şekilde özür bekliyoruz. Bu vesile ile yetiştirme yurdunda yetiştirilen çocukların ayaklar altına alınan onurlarının telafisi için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’i göreve davet ediyoruz. Bu konuda hukuki yollara başvuracağız. Hukuk yolunda hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz