Türk Eğitim-sen’den Kocaeli’ndeki Yönetici Atamalarına Tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin kobayı olarak kullanılamaz”...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin kobayı olarak kullanılamaz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sınava dayalı yönetici atama duyurusuna tepki gösterdi. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Koncuk, Türk Eğitim Sen’e gelen bilgilere göre; atama fikrinin Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olduğunu iddia etti. Koncuk, “Anlaşılan Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı ucube yönetmeliği bir pilot uygulama ile denemek istiyor ve denek olarak da Kocaeli seçilmiş” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim Sen’in, atama yönetmeliğini ‘muzır’ ilan ettiğini hatırlatan Koncuk, 6 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde bin kişinin katılımıyla bir tepki eylemi gerçekleştirildiğini ve akabinde yönetmeliği dava ettiklerini bildirdi. Eğitimle ilgili birçok haber sitesinin de yönetmeliğin ‘ucube’ olduğuna dair yüzlerce haber yaptığını belirten Koncuk, bu tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yönetmeliğin değiştirilmesiyle ilgili çalışma başlattıklarını açıkladığını söyledi.

"BU YÖNETMELİKTEN ADAM OLMAZ"

“Türk Eğitim-Sen olarak, tüm eğitim çalışanları adına Nabi Avcı’ya soruyoruz” diyen Koncuk, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Değişeceğini açıkladığınız ucube yönetmelikle atama yapılması talimatını Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siz mi verdiniz? Siz vermediyseniz, sizin değişeceğini söylediğiniz ucube yönetmeliğin uygulanmasını, size rağmen isteyen kim ya da kimlerdir? Yok bakanlıktan hiç kimse benim açıklamalarım hilafına davranamaz diyorsanız, o halde Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına rağmen mi, atama duyurusu yapıyor? Her durumda Kocaeli Milli Eğitim’de yaşananlar sizin açıklamalarınızı boşa düşüren uygulamalardır.

Reklam
Reklam

Sayın Nabi Avcı; Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu, talimatınız veya bilginiz dahilinde yapılmışsa, bu sizin samimiyetinizi sorgulamayı gerektirir. Açıklamalarında samimi olmayan bir Milli Eğitim Bakanı ile eğitim çalışanlarının gidecek bir yolu kalmamıştır. ‘Bilgim yok’ diyorsanız, Türk Eğitim Sen’in, Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu ile ilgili bakanlığınıza yapmış olduğu resmi bildirim bulunmaktadır. Bu bildirim üzerine, Kocaeli ilinde yapılan atama duyurusu ilanının iptalini isteyiniz. Aksi takdirde, Türk Eğitim Sen olarak; sizi sözüne güvenilmez, samimiyetten uzak bir Milli Eğitim Bakanı olarak anacağız.”

Kocaeli’nde yapılan atama duyurusunun asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Koncuk, “Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin kobayı olarak kullanılamaz. Değişeceğini açıkladığınız bir yönetmelikle, insanları huzursuz etmeniz, onları karamsarlığa sürüklemeniz, en önemlisi verdiğiniz sözün arkasında durmamanız bir Milli Eğitim Bakanı’na yakışan bir durum olamaz” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Yönetmeliğin değiştirilmesi konusunda bakanlığa uyarıda bulunan Koncuk, “Hala bu yönetmelikle ilgili bir umut taşıdığınız anlaşılmaktadır. Bu boş umuttan da kendinizi kurtarınız. Bu yönetmelikten adam olmaz, bu yönetmeliği uygulayandan da Milli Eğitim Bakanı olmaz. Bizden söylemesi” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz