Türk Eğitim-sen'den Öğretmenler Günü Etkinliği

Nazilli’de 467 üyesi bulunan Türk Eğitim-Sen Nazilli temsilciliği, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla üyelerini ve...

Nazilli’de 467 üyesi bulunan Türk Eğitim-Sen Nazilli temsilciliği, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla üyelerini ve ailelerini akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Emekliye ayrılan öğretmenlere hizmetleri anısına plaketlerin sunulduğu gecede, Sendika bünyesinde öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunan öğretmenlere de teşekkür belgesi takdim edildi.

Nazilli Ahmet Şensan Kültür Merkezinde düzenlenen yemeğe Nazilli Belediye Başkan Vekili A.Vahit Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat, Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve Amirleri, Okul Müdürleri, Sendika üyeleri ile aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün; “Bugün bizim için anlamı çok büyük. Bu gün baş Öğretmen Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği gün. Bunun için burada toplandık. Bugün Öğretmenler günü Türk Milletini yeniden inşa edecek meslek grubunun, geleceğin planlayıcılarının, geleceğin Mimarların günü. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” dedi.

Türkiye’de ne mutlu Türküm diyebilenlerin sendikası Türk Eğitim-sen olarak gününüzü ve günümüzü kutluyoruz diyen Ergün; “İçi boş vaatlerle, canım Öğretmenimle, öğretmenimiz her şeyimizdir slogan cümleleriyle geçen 24 Kasım’dan bu 24 Kasım’a geldik. Geçen 1 yıl içerisinde ne değişti. Öğretmeninin ve eğitim çalışanın hayatında şöyle bir bakalım. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin yapmış olduğu anket sonuçlarına bir bakalım 14 Bin 794 Öğretmene uygulanmış anket sonucudur. Öğretmenlerin yüzde 57,2’si aylık kazançlarının giderlerini karşılamadığını söylüyor. Yüzde 49,92’u son bir yıl içerisinde kredi kartı borcunu ödeyebilmek için bankalardan kredi çekmiş. Yüzde 5,6’sının borçları sebebiyle evine veya maaşına haciz gelmiş. Yüzde 50,3’ünün ev sahibi, ev sahibi olanlarında yüzde 67’si evini banka kredisiyle almış. Tüm bunlara rağmen Öğretmenler diğer memurlara göre az çalışıyor, çok kazanıyor diyen bir Başbakanımız var. Atanamayan Öğretmenleri ise yok sayan bir Başbakan ve O Başbakanın Öğretmenliğe şahsiyet kazandırmaya çalışıyoruz diyen Milli Eğitim, Pardon Milli olmayan Eğitim Bakanı var. Bu arada kendi Bakanlığımız ne kadar tatil yaptığımızı bilmiyor ve Bakanlık açıklamasına göre Öğretmenler 3 ay tatil yapıyorlarmış ne acı değimli değerli meslektaşlarım” dedi.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim-Sen tarafından Emekliye ayrılan sendika üyesi öğretmenlere hizmetlerinin anısına teşekkür plaketi takdim edildi. Nazilli Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ın elinden teşekkür plaketini alan öğretmenler duygulu anların yaşanmasına neden olurken gecede sendikada öğrencilere ücretsiz gönüllü olarak eğitim veren öğretmenlere de teşekkür amaçlı takdir belgesi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: