Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yapılan saldırıya tepki

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını, hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberlerin basına yansındığını belirtti.

Öğrencilerin ve velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin, can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaya çalıştığını kaydeden Uğur, öğretmenlerin can güvenliğinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Son güllerde farklı illerde öğretmenlere yönelik saldırıların gerçekleştiğini, meslektaşların yapılan bu haksız muameleyi kınadıklarını belirten Uğur, şöyle devam etti:

"Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi, öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklemektedir. Öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: