Türk Eğitim-Sen'den rehberlik hizmeti

ANKARA (İHA) - Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Şuayip Özcan, Türk Milli Eğitim Sistemi'nin artık Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirterek, öğrencilerin stresten uzak olduğu bir eğitim sisteminin Türkiye'de de kurulması gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen 26-28 Temmuz 2004 tarihleri arasında üniversite adayları için 'Tercih Danışma Bürosu' kurdu. Sendika Genel Merkezi'nde 11.00-13.00 saatleri arasında hizmet verecek olan büro, adayların tercihlerini uzman öğretmenler gözetiminde yapmasını sağlamayı amaçlıyor. Adayların ücretsiz yararlanabilecekleri bürodan özellikle maddi durumu elverişli olmadığı için dersaneye gidemeyen öğrencilere yardım hedefleniyor. Tercih Danışma Bürosu'nun ilk öğrencisi Türk Eğitim -Sen üyesi bir öğretmenin çocuğu ve Türkiye Sözel Birincisi olan Eren Erarslan oldu. Burada bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, çarpık olan eğitim sisteminden sıyrılıp çıkmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, insanların okumayla ilgili konularda önlerinin sonuna kadar açıldığı bir sistemi arzu ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki üniversitelere mümkün olduğunca daha az insanı alabilme gibi bir gayretin kabul edilebilir olmadığını belirten Özcan, "Bu, insana uymayan bir davranış. Bunun temel nedeni Türk Milli Eğitim sisteminin artık ihtiyaçlara cevap vermemesidir. Biz eğitim sendikası olarak, bunların son bulmasını, insanların stresten uzak bir ortamda ve geleceğe emin adımlarla yürüyecekleri, gelişmiş ülkelerdeki sistemin ülkemizde de kurulması gerektiğini söylüyoruz" dedi. Özcan, bu büroyu çocukların gelecekte pişman olmayacakları tercihler yapmaları için kurduklarını kaydetti.

Daha sonra bir açıklama yapan ÖSS Türkiye Sözel Birincisi Eren Erarslan, Ankara ya da İstanbul'daki üniversitelerden birini tercih etmek istediğini belirterek, üniversiteleri gezdiğini ve Profesörlerle konuştuğunu söyledi. Genetik bölümüne ilgi duyduğunu ve bu bölümü tercihinde öğretmenleri ve akrabalarının da etkili olduğunu söyleyen Erarslan, "Kesin şu olacak diye bir bölüm yok. Kafam çok karışık" diye konuştu. Eren'in annesi Yeter Erarslan da, oğluna hazırlık sürecinde çok yardımcı olduğunu ve onun için rahat bir ortam hazırladığını belirterek, Eren'in bölüm tercihine karışmadığını, ancak Ankara'da okumasını istediğini ifade etti.

Reklam
Reklam