Türk Eğitim-Sen'den tebeşir bırakma eylemi

KONYA (İHA) - Türk Eğitim-Sen Konya Şubesi üyesi öğretmenler, yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde tebeşir bırakma eylemi yaptı.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 öğretmen, yaptıkları basın açıklamasının ardından müdürlük binasının önüne tebeşirlerini bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Konya Şubesi adına konuşan 1 No'lu Şube Başkanı Tanfer Ata, göreve yeni başlayan bir öğretmenin yıllık kazancının Lüksemburg'da 44 bin 712 dolar, Türkiye'de ise 6 bin 240 dolar olduğunu belirterek, "Ülkemizde öğretmenler ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından dünyadaki meslektaşlarından çok daha kötü koşullarda yaşarken, binlerce öğretmen de gerek görevde yükselmeler gerekse tayin ve nakiller konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile davalı durumdadır.

Reklam
Reklam

Her Öğretmenler Günü'nde olduğu gibi bu Öğretmenler Günü'nde de bildik görüntülere tanıklık edeceğiz. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar süslü sözlerle, popülist yaklaşımlarla Öğretmenler Günü'nü kutlayacak. Hatta 24 Kasım yerine 5 Ekim'i Öğretmenler Günü olarak benimseyenler meydanlara çıkacak, öğretmen hakları savunucusu kesileceklerdir. Ülkemizde bir kısım çevrelerin prosedür icabı olarak kutladığı Öğretmenler Günü yine yaralara merhem olmayacak, yine öğretmenlerin sessiz çığlıkları sahipsiz kalacaktır" dedi.