Türk: "Elimizi taşın altına koymaya hazırız"

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, "Sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

Erdoğan'dan DTP'ye: "Korkunun ecele faydası yoktur"

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki olay üzerinden siyaset yaptığını ileri sürerek, "Bu bizi üzdü. Biz olaydan dolayı derinden yaralandık. Bu tür olayların Türkiye gündeminden çıkmasına çaba gösteriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Projenizi getirin" çağrısı yaptığını belirten Türk, aydınlardan ve akademisyenlerden oluşan bir komisyonun kurulmasını, komisyonun bu süreci sona erdirmesi konusunda girişimde bulunmasını önerdi. Türk, "Gelin 15 milyon Kürt halkının yaşadığı bir ülkede, kimliksel, örgütsel ve eğitimi konusunda Anayasal güvenceleri sağlayalım. Bu sürecin sona ermesi için de mücadele yaparız. Silaha karşı kendimizi adeta canlı birer kalkan yaparız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan'dan DTP'ye: "Korkunun ecele faydası yoktur"
Çerkez, Laz ve Arnavutların da kendi dilinde eğitim talebinde bulunabileceğini belirten Türk, her azınlığa saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Türk, şiddet ortamının sona ermesi konusunda oluşacak diyaloğa katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Şiddetin sona ermesi konusunda ciddi bir çalışmayı görürsek, tüm gücümüzle destekleriz" dedi.

Erdoğan'dan DTP'ye: "Korkunun ecele faydası yoktur"

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Türk, 'Anayasayı, tek millet anlayışıyla gündeme getirirseniz, toplumun realitesine uygun olmaz. Anayasada değişen bir şey olmaz" dedi.

Erdoğan'dan DTP'ye: "Korkunun ecele faydası yoktur"

Bu arada bazı "sivil toplum örgütleri", grup toplantısına katılarak DTP'ye desteklerini dile getirdiler. AA