Türk Emekli Sen Nevşehir Şube Başkanı Yavuz Soysaldı:

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir Temsilcisi Yavuz Soysaldı, vatandaşların AK Parti’den 76...

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir Temsilcisi Yavuz Soysaldı, vatandaşların AK Parti’den 76 milyonun iktidarı olmasını beklediğini söyledi.

Soysaldı yaptığı açıklamada, son dönemde kamuoyunda emeklilerin maaşlarına zam yapılacağı şeklinde ortaya çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yapılacak olan düzenleme ile ek göstergesi 3000 olan Daire Başkanlarının ek göstergelerinin 3600 e çıkaracaktılacağını ifade eden Soysaldı: “Düşük maaş alan memurun hali ne olacak?. 2 Milyon emeklinin içinde yaklaşık 50 bin kişi. 3000 Ek göstergenin altındaki yaklaşık 1,5 milyon emekliyi ne zaman düşüneceksiniz.Bütün çileyi çeken, geçim sıkıntısı çeken, ek göstergesiz çalışanların sıkıntılarını neden düşünmüyorsunuz?” dedi.

Reklam
Reklam

Ek göstergelerin yeniden düzenlenerek adaletsizliğin giderilmesini ve ek gösterge verilmeyenlere de ek gösterge verilmesini isteyen Soysaldı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emeklinin en büyük dertlerinden biri de promosyon, hükümet çalışan personelin hakkını koruduğu kadar emeklinin promosyon alması için de kanun çıkarsın. Vekiller kendilerine yüzde 60 - yüzde 100 zam yaparken, asillerine yüzde 3 zamla idare edin dedikleri gibi.Bankalar kredi kartı vererek yıllık 250-300 bin TL promosyon vereceklerini söylüyorlar. Bu paranın en az 3 katını faiz ve masraf diye zaten bizden geri alacaklar. Neden emeklinin parasını bedava kullanan bankalara bizi yem ediyorsunuz? Biz hükümetten 10 milyon emeklinin etkileneceği ve durumunun düzeleceği kanunları çıkarmasını bekliyoruz. 126 bin azınlığın değil.Sokak olayları da gösteriyor ki, vatandaş artık sizden belli kesimlerin değil, yüzde ellinin değil; 76 milyonun iktidarı, Türkiye’nin iktidarı olmanızı bekliyor.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: