Türk Emekli Sen Nevşehir Temsilcisi Yavuz Soysaldı:

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emekli maaşlarının en...

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, emekli maaşlarının en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi.

Soysaldı yaptığı açıklamada, Kasım ayında bütün ekonomi yazarlarının memurlara, ve emeklilere enflasyon farkının verileceğini satırlarına taşırken Aralık ayında yapılan yapılan ayarlamayla enflasyonun düştüğünü söyledi. 10. ve 11. aylarda bütün gazetelerde 'memur ve emekliye zam müjdesi var, memur ve işçi emeklileri için enflasyon sürpriz yapacak, memur ve emekliler yılbaşında yüzde 3 zam ve enflasyon farkı alacaklar' şeklinde haberler çıktığını hatırlatan Yavuz Soysaldı, “Maliye Bakanı bile fark ödeyeceklerini söyledi. 12. ayda ise gıda fiyatlarında düşüş gözlendi , nflasyon düştü. TÜİK son anda enflasyonu düşük çıkartarak hükümetin imdadına yetişti. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan ek enflasyon zammı verilmeyecek. 2013 bütçesini de buna göre yapan hükümet emeklilere enflasyon farkı vermeyecek. Zaten her dönem sonunda aynı oyun oynanıyor ve emeklilerin zam alacağı aylardan önce Mayıs-Haziran ve Kasım-Aralık döneminde enflasyon düşük çıkartılıyor. Ayarcıların sayesinde.” dedi.

Reklam
Reklam

Son 10 yılın Kasım ayları dikkate alındığında TÜFE’deki artış toplamda yüzde 146 olurken; gıda, ulaşım, kira, ısınma, haberleşme, elektrik, temizlik gibi zorunlu tüketim kalemlerinin fiyatlarının ortalama yüzde 186 zamlandığını kaydeden Yavuz Soysaldı, memur, emekli ve dar gelirlilerin cebine yansıyan enflasyonun son 10 yılda açıklanandan 40 puan daha fazla olduğunu iddia etti.

Gelir dağılımının her geçen yıl emekliler aleyhine bozulduğunu ifade eden Soysaldı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet vergi külfetini KDV ve ÖTV ile dar gelirli ve emeklilerin sırtına yüklemekte nimeti ise mutlu azınlığa vermektedir. Herkesten kazancı oranında vergi toplayarak, adil bir gelir dağılımı sağlamakla yükümlü olan iktidar, çok kazanandan az vergi alarak, vergi adaletsizliğine imza atmaktadır. Mutlu azınlık vergi artışlarından etkilenmemekte, dar gelirli ve emekli ayaklarını yorganına sığdırmak için biraz daha büzülmektedir. Eğer emekli ve dar gelirlilere veriyoruz diyorlarsa, gider-gelir dengesinin eşitlenmesi için de asgari geçim şartlarına göre maaş düzenlemesi yapılarak en az emekli maaşının 2 bin 500 TL- 3 bin TL olması gerekir. Bunu yapmanın yolu emekli maaşlarına en azından KDV ve ÖTV’nin üstünde bir zam verilmesi gerekir. Ey hükümey, uzak Uzakdoğudan, Çinden değil, Türkiye’den Nevşehir’den sesleniyoruz, duy sesimizi yarın çok geç olmadan.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: