Türk Enerji-Sen'den vergi eleştirisi

Türk Enerji-Sen Başkanı Celal Karapınar, çalışanların şirketlerden daha fazla vergi ödediğini ifade ederek, bu durumu...

Türk Enerji-Sen Başkanı Celal Karapınar, çalışanların şirketlerden daha fazla vergi ödediğini ifade ederek, bu durumu eleştirdi.
Vergi sistemi ile ilgili bir açıklama yapan Celal Karapınar, Türkiye’de ücretlilerin verginin ana kaynağı olduğunu söyledi. Karapınar, “Türkiye'de ortalama 10 ücretli, bir şirketten daha fazla vergi ödüyor. Araştırmalara göre Türkiye’de 6 milyon 750 bin civarındaki tüm ücretlilerin ödediği vergi Türkiye'deki 652 bin şirketin ödediği vergiyi geçmiştir. Bu durum kişilerin geliri ile orantılı olarak vergi ödemediğini ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda da vergi gelirlerinden yararlanması beklenen çalışanlar en önemli vergi getiren kesim oluyor.” şeklinde konuştu.
Karapınar, bazı OECD ülkelerinde asgari ücrete vergi uygulanmadığını bazılarında uygulanan verginin yüzde 10’nun altında olduğu ifade ederek, Türkiye’de ise asgari ücretten yüzde 15 vergi alındığını vurguladı. Sendika başkanı, memur ve işçilerin, devletin topladığı vergilerin yüzde 23’ünü ödediğini de kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz