Türk erkeği Antalya'ya tek geliyor

Antalya (AA)- Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, AKTOB'un araştırmasına göre, Antalya'ya seyahat eden Türklerin dörtte üçünün erkek olduğunu bildirdi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKTOB'un yaptığı araştırmada, Antalya'ya gelen Türklerin yüzde 76'sının erkek, yüzde 24'ünün kadın, yabancıların ise yüzde 60'ının erkek, yüzde 40'ının kadın olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Türk erkeklerinin yalnız tatil yapmasının kültürel bir gelenek olduğuna dikkati çeken Ayık, "Sadece rakamlara bakarak bunu söylemek yanlış olur. Kongrelere, bayi toplantılarına katılan erkek sayısı daha fazla, ancak Türk erkeği yalnız seyahati daha çok seviyor" dedi.

Reklam
Reklam

Osman Ayık, Avrupalı turistlerin ise Antalya'ya ağırlıklı olarak aileleriyle geldiğine işaret ederek, "Avrupa'da Antalya denince akla, ailelerin gittiği tatil destinasyonu geliyor" diye konuştu. Ayık, kumsalların, tesislerin ve her şey dahil sisteminin çok iyi uygulanması nedeniyle Antalya'nın Avrupalı aileleri çektiğini söyledi.
Antalya'yı, tek başına seyahat eden yabancı gençlerin çok tercih etmediğine de değinen Ayık, "Bodrum, gençler tarafından daha fazla tercih ediliyor" dedi.

Ayık, AKTOB tarafından yapılan istatistiki çalışmada, Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin gelir durumlarının orta dereceli olduğunun anlaşıldığını sözlerine ekledi.