Türk garson İngiliz kız aşkı nikahla bitti

MUĞLA (İHA)- Fethiye'de bulunan Aksazlar Koyu'nda garsonluk yapan Türk genci ile tatil için Türkiye'ye gelen İngiliz kız, burada başlayan aşklarını evliliğe taşıdılar.

Aksazlar Koyu'nda garsonluk yapan 24 yaşındaki Savaş Akdağ, tatil için Türkiye'ye gelen 18 yaşındaki Lucy Atyeo ile çalıştığı işyerinde tanıştı. İlk görüşte birbirlerinden hoşlanan çift kısa buluşmalarla başlayan beraberliklerini aşka dönüştürdüler.

Tatil sonunda ülkesine dönen Lucy ile Savaş'ın aşkı internet ortamında ve telefon görüşmeleriyle devam etti. Bu yıl tekrar Türkiye'ye gelen Lucy; sevgilisi Savaş'ın evlenme teklifine, tanıştığımız yerde evlenelim cevabını verdi. Gerekli hazırlıkların ardından Savaş Akdağ'ın çalıştığı restaurantta düzenlenen törenle evlenen çiftin bu mutlu gününde aileleri ve yakın arkadaşları hazır bulundu. Nikah sonrası ilk dansı İngiliz gelinle Türk damat yaparken davetliler halay çektiler.

Reklam
Reklam

Lucy'nin annesi June Atyeo, kızının İngiltere'de yaşamasını istemediği için Taşyaka'da aldığı evin anahtarını genç çifte düğün hediyesi olarak verdi.Tanışmaları ve evlilikleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Damat Savaş Akdağ, "Sıradan bir gündü, yine çalışıyordum. Müşteri olarak resturantta öğle yemeği için annesi ile geldiler. Ben de işim gereği sipariş almaya gittim. Önce uzun süre bakıştık. Daha sonra ismini sordum. O da Lucy olduğunu söyledi. Akşam iş çıkışı onu aradım ve sıkı bir arkadaşlığın ilk adımlarını attık. Yaklaşık bir yıl kadar beraberliğimiz oldu ve daha sonrasında evlenme kararı aldık" dedi.

Gelin Lucy Atyeo ise "Ben resturantta Savaş'ı ilk gördüğüm zaman çok etkilendim. Kendisinin de ifade ettiği gibi uzun süren bir beraberliğimiz oldu. Ani bir şekilde beni sevdiğini söyledikten sonra benimle evlenir misin? sorusunu sordu. Ben de tanıştığımız yerde evlenirsek kabul ederim dedim. Mutluyuz ve sonuna kadar da bu şekilde gideceğiz" dedi. Genç çift İngiltere'ye gitmeyeceklerini ifade ederken, İngiliz gelin Lucy ise iki tane çocuk sahibi olmayı istediğini belirtti.

Reklam
Reklam