Türk Haber Sen: TRT’ye yapılan saldırıları kınıyoruz

Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, TRT'ye sahip çıktı. Malum kişi ve kuruluşlarca TRT'ye...

Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, TRT'ye sahip çıktı. Malum kişi ve kuruluşlarca TRT'ye linç girişimi başlatıldığını aktaran Karadavut, yapılan saldırılara tepki gösterdi.
Karadavut, yaptığı yazılı açıklamada, her fırsatta elektrik payını gündeme getirerek TRT’ye saldırmayı marifet kabul eden malum çevreleri, reyting ölçüm oyunu ellerinde patlayınca, TRT’ye yine linç girişiminde bulunmaya başladıklarını hatırlattı.
Genel Başkan Karadavut, "Bugün 14 televizyon kanalı ile ülkemizin her karış toprağında yaşayan insanımıza ve bütün dünyaya ulaşan, 7 ulusal, 6 bölgesel ve 2 uluslararası radyo kanalı ve ayrıca 35 ayrı dil ve lehçede yayın yapan TRT; Türk milleti için Çanakkale’dir, İstiklal Savaşı'dır, bayraktır, İstiklal Marşı'dır, Atatürk’tür, Cumhuriyet'tir, tarihtir, geçmiştir, gelecektir. Türkçe'dir, bozlaktır, uzun havadır, türküdür." dedi.
TRT'nin, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, toplumsal barış ve huzuru, gelişmiş bir demokrasiyi, kültürel değerlere saygıyı, toplumu derinden etkileyen olaylara, gelişme ve değişmelere zamanında ve duyarlı yaklaşımı öz değerler olarak kabul ettiğini bildiren Karadavut'un açıklaması şöyle: "Kültürel çeşitliliği zenginlik, sosyal katmanları ve sivil toplum hareketlerini dikkate alan, özel hayatın gizliliği, genel ahlaka aykırı yayın yapmamayı özel değer ve temel ilke olarak kabul eden, sosyal sorumluluğun bilincinde, yaratıcı düşünceyi hizmet anlayışının temelinde tutan, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız sunmaya özen gösteren, dil ve anlatımda doğru, temel, kolayca anlaşılabilir güzel bir Türkçe duyarlılığı taşıyan, toplumun büyük kesimi tarafından beğeni ile izlenmeyi hedefi olarak belirlemiş olan TRT olmazsa olmaz kurumlarımızdandır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkmış yasalara göre yayın yapan, tek suçu yasalara ve Türk milleti adına vazgeçilmez kurallara bağlı yayın yapmak olan TRT’yi, bazı art niyetli çıkar çevreleri tarafından, 7 bin 500 kişinin çalıştığı, seyredilmeyen hantal bir kurum olarak gösterilmesini, emeğini, yüreğini, bilgi birikimini TRT için, Türk milleti için zaman mefhumu gözetmeden yirmi dört saat çalışarak otaya koyan TRT mensuplarına yapılmış bir haksızlık, vatandaşı da yaktığınız elektrikten şu kadar para toplanıyor şeklinde ajite edilmesini de Tük milletine ve TRT’ye yapılan en büyük kötülük olarak görmekteyiz.
Reyting yalanlarıyla Türk milletini bugüne kadar kandıran, yönlendiren, Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle oynayan, gelecek nesillerin bozulmasına sebep olan, tarihini, kültürünü, geleneğini, geleceğini yok eden malum kişi ve kuruluşlar, gerçek yüzlerinin otaya çıkmasından TRT’yi sorumlu tutmakta ve saldırmaktadırlar. Yıllardır TRT izlenmiyor yalanı ve oyunuyla reklam pastasından büyük pay alan bu malum kişi ve çevreler, gerçek yüzlerinin ortaya çıkmasından rahatsız oldukları bir gerçektir.
Dünyanın bütün ülkelerinde kamu yayıncılığı yapan kurumlar en iyi şekilde desteklenirken, Türk milleti için çok büyük önem arz eden TRT’nin elektrikten pay almasını hazmedemeyen bazı malum çevrelerin kıskanmaları, istismar ederek saldırmaları kamu yayıncılığına karşı başlatılmış bir saldırıdır ve düşmanlıktır. TRT’ye saldıranların büyük bölümünün daha düne kadar, TRT’den beslenen, çeşitli yollarla çıkar sağlayanlar bugün bu çıkarları kesilenlerin olduğu da bir gerçektir. Tük milletini, toplumun değerlerine saygılı, ilkeli, tarafsız ve doğru yayınlarıyla, insanlarımızı aydınlatarak kamu yayıncılığı yapan TRT’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz