Türk Halk Oyunları Yarışması Nevşehir'de yapıldı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

Yarışmaya, 10 ilden 28 kulüp ve 41 halk oyunları ekibi katıldı. Ürgüp Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren yarışma, geleneksel düzenlemesiz ve geleneksel düzenlemeli olmak üzere iki ayrı kategoride ve her kategoride de minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler alt dallarında yapıldı.

Yarışmada, geleneksel düzenlemesiz kategorisinde miniklerde Sivas 4 Eylül Belediye Spor Kulübü, yıldızlarda Sivas Yüceyurt Spor Kulübü, gençlerde yine Sivas Yüceyurt Spor Kulübü ve büyüklerde ise 4 Eylül Belediye Spor Kulübü birinci oldu.

Reklam
Reklam

Geleneksel düzenlemeli kategorisinde de miniklerde Samsun Terme Anafartalar Spor Kulübü, yıldızlarda Samsun İlkadım Belediye Spor Kulübü, gençlerde Kayseri Yavruaslan Gençlik Spor Kulübü, büyüklerde ise Ünkara Anka Gençlik Spor Kulübü birinciliği elde etti.

Yarışmaya katılan yarışmacılar, Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini de ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: