Türk halkı 'savaş' dedi

Gazze'ye İnsani yardım taşıyan gemilere düzenlediği operasyonda onlarca kişinin ölümüne neden olan İsrail'e karşı nasıl tavır alınmallı. İşte düzenlediğimiz anket ve sonuçları...

İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere düzenlediği kanlı operasyon başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede tepkiyle karşılandı. Politika kulislerinde İsrail'in yaptığı bu orantısız operasyonun karşılıksız kalmayacağı ve muhakkak bir yaptırım uygulanacağı konuşulurken Mynet Haber Servisi olarak düzenlediğimiz Türkiye İsrail'e karşı nasıl tavır almalı? anketiyle halkın nabzını tuttuk.

'İsrail ile savaşalım', 'tüm ticari ilişkiler sona erdirelim' ve 'diplomatik yollardan baskı yaratalım' şıklarından oluşan ankette 90 bine yakın okuyucu oy kullandı. Anketin sonuçları ise İsrail'e yönelik öfkeyi gözler önüne serdi. "Diplomatik yollardan baskı yaratalım" şıkkına oy verenler yüzde 1'i bile bulmazken, oylarını "İsrail'le savaşalım" yönünde kullananlar ise yüzde 79'u buldu. "Ticari ilişkileri bitirelim" şıkkı ise yüzde 21 oy aldı.

Reklam
Reklam