Türk Harb-İş: Devlet ucuz işgücü ve kuralsızlığın merkezi oldu

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası, 14. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilen Bayram Bozal, hükümetin...

Türk-İş’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası, 14. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilen Bayram Bozal, hükümetin çalışan kesime refah toplumunun bireyleri olmayı değil, karın tokluğuna yaşamı layık gördüğünü öne sürdü.

Bozal, genel kurul konuşmasında, siyasi iktidarın, her toplu sözleşme döneminde çalışanı enflasyona ezdirmemekle övündüğünü hatırlatarak, “Asgari ücretlinin, işçinin, memurun gelirleri, yumurta, ekmek, simit, peynir gibi gıda ürünleri ile kıyaslanarak, adeta çalışanlara yaşam sınırları çiziliyor.” dedi. Çalışma hayatının ucuz işgücü ve kuralsız çalışma temelinde şekillendiğinin altını çizen Bozal, hükümetin, taşeronlaşma uygulamaları ve farklı istihdam modelleri ile ucuz işgücünü ve kuralsızlığı yaygınlaştırdığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bozal, çalışan kesimin, gelir dağılımı ve vergi adaletsizliğinin en büyük mağduru olduğunu da belirterek, şunları söyledi: “Geçmişte ekonomik krizler yaşayan ülkemizde emekçiler fakirleşirken, zenginler daha da zenginleşiyordu. Şimdi ülke ekonomisi büyüyor, ancak çalışanlar yine fakirleşiyor. Toplu sözleşme süreçleri, hükümetin dayatması doğrultusunda şekillenen çerçeve protokollerin baskısı altında etkisizleştiriliyor. Kıdem tazminatının kaldırılması konusu bir tehdit unsuru olarak yaşatılıyor. Tüm bu gelişmeler, siyasi iktidarın çalışanlara yönelik ayıpları olarak tarihe geçmiştir.”

SENDİKA İÇİ DEMOKRASİ MÜCADELESİ GENEL BAŞKANLIĞA TAŞIDI
Ankara Şube Başkanı iken, genel merkez yönetim kurulu tarafından şube üyeleri başka bir şubeye aktarılan Bayram Bozal, sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonucu, şubeleri genel merkez sultasından kurtaran sendikacı olarak dikkatleri üzerine topladı. Sendika içi demokrasi mücadelesi Bozal’ı genel başkanlığa taşıdı. Bozal’ın, Genel Merkez kararına karşı başlattığı hukuk mücadelesi sonucu Yargıtay, sendika genel merkezlerinin, yeni bir şube açarak şubelerin altını boşaltma hakkı bulunmadığı yönünde önemli bir içtihatta bulunmuştu. Türk Harb-İş Sendikası Genel Kurulu sonunda Bayram Bozal başkanlığındaki yeni yönetimde genel başkan yardımcılıklarına Yüksel İlbeyli ve İdris Keşan, genel sekreterliğe Haldun Kurubacak, genel mali sekreterliğe Yavuz Koçak, genel eğitim sekreterliğine ise Hamza Akyüz seçildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz