Türk Hava Kurumu şampiyonadan 2 kupayla döndü

Türk Hava Kurumu Bursa Şubesinin organize ettiği “2. Bölgesel Model Uçak Şampiyonası

Türk Hava Kurumu Bursa Şubesinin organize ettiği “2. Bölgesel Model Uçak Şampiyonası” ‘na THK İznik Şubesi olarak İznik Genç Kanatlar ve Alparslan İlköğretim okulundan toplam 15 yarışmacı katıldı.

THK İznik Şubesinin teknik yöneticiliğini şube personeli ve RC Model Uçak Öğretmeni Barış KARAKAŞ. Alparslan İlköğretim Okulunun teknik yöneticiliğini Müdür Yrd. Ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Orhan Gazi KILIÇ’ ın yaptığı İznik Genç Kanatlar şampiyonadan 2 Kupa ve 4 Madalya ile döndüler. Daha önce 2 şampiyonada da derece alan THK İznik bu şampiyonadan da eli boş dönmedi.

Reklam
Reklam

2 Haziran 2012 Cumartesi günü Bursa Yunuseli Havalimanında yapılan 2. Ata Model Uçak Şampiyonasına Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Kocaeli gibi illerin merkez ve ilçelerindeki okul ve havacılık kulüplerinden 400 yarışmacı katı. 16 Yaş Altı ve 16 Yaş Üstü olmak üzere iki kategoride yarışan yarışmacılar 3 kişilik takımlar Halide ve ferdi olarak derece aldılar.

Türk Hava Kurumu İznik Genç Kanatlar üyelerinden 16 Yaş altı kategorisinde yarışan Anadolu Kartalları takımı büyük başarı sağlayarak birinci olmayı başardı.

Birinci olan Anadolu Kartalları takım üyeleri; Furkan KURT, Sedanur BAYAT ve Emre ÇOLAKOĞLU yarışmaya damgasını vuran isimler oldu.

Yine aynı takımda yarışan Emre ÇOLAKOĞLU ise üstün başarı sağlayarak “16 Yaş Altı Ferdi Üçüncüsü” oldu.

İznik Kaymakamı Nurettin KAKİLLİOĞLU ve İznik Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü SOLAK Türk Hava Kurumu İznik Şubesini ziyaret ederek THK İznik Genç Kanatları’ ı başarılarından dolayı tebrik etti. Kaymakam Nurettin KAKİLLİOĞLU ; “Sizleri ileride gerçek uçakların içinde birer pilot olarak görmek istiyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek şampiyon gençleri tebrik etti.

Reklam
Reklam

Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşbirliği Protokolü ile açılan model uçak kurslarına 11 yaşını dolduran tüm gençlerimiz ve vatandaşlarımız katılabiliyor.

Model Uçak Kurslarının açılmasında desteğini esirgemeyen İznik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail ABLAK ve ekibine, Şampiyonada bizi yalnız bırakmayan Model Uçak öğretmeni Orhan Gazi KILIÇ’ a ve modelcilikte duayen olan üye ve Model Uçak öğretmeni M. Kubilay KARACA’ ya Genç Kanatlar desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz