Türk Hava Kurumu Turgutlu’da 2 Bin 185 Adet Kurban Derisi Topladı

Türk Hava Kurumu (THK) Turgutlu Şubesi Kurban Bayramı'nda bin 777 adet koyun derisi, 208 adet...

Türk Hava Kurumu (THK) Turgutlu Şubesi Kurban Bayramı'nda bin 777 adet koyun derisi, 208 adet keçi derisi ve 200 adet büyük baş hayvan derisi olmak üzere toplamda 2 bin 185 adet kurban derisi toplandı.

Türk Hava Kurumu (THK) Turgutlu Şubesi yaptığı açıklamada, Turgutlu ilçe ve köylerinde bu yıl 14 araçla kurban derisi toplamasında mesai harcadı. Hayırsever vatandaşlar toplamda 2 bin 185 adet kurban derisini Türk Hava Kurumuna bağışladı.

Toplanan kurban derilerinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 50’sinin ilgili mevzuat gereğince Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde dördünün Kızılay’a, yüzde üçünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK), yüzde üçünün Diyanet Vakfı’na verileceği, geriye kalan yüzde 40’lık bölümün de THK’nın faaliyetlerinde kullanılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: