Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Açılış Töreni

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, araştırma ve geliştirme projelerini süratle hayata geçireceklerini vurgulayarak Türk...

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, araştırma ve geliştirme projelerini süratle hayata geçireceklerini vurgulayarak Türk havacılığını dünya sıralamasında üst seviyelere taşıyacaklarını kaydetti.

Törende bir konuşma yapan Türk Hava Kurumu Başkanı ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yıldırım, Türk Hava Kurumu'nun Ulu Önder Atatürk tarafından 'İstikbal göklerdedir' öngörüsüyle 1925 yılında temellerin atıldığını hatırlatarak 87 yıllık tecrübe ve kurulduğu günkü azmiyle yoluna devam ettiğini söyledi. Yıldırım, havcılığı milletin işi yapmak için çıktıkları uzun ve zorlu yolda çok önemli bir dönüm noktasında olduklarını belirterek, "Bugün Cumhuriyete tarihimizin en önemli açılışlarından birine tanıklık ediyoruz. Bu nedenle duyduğum gururu siz değerli davetlilerle paylaşmak istiyorum. Son yıllarda ulusal ve uluslararası alanda çok önemli ilerlemeler sağlayan ülkemizden aldığımız cesaret ve Kurumumuzun 87 yıllık havacılık tecrübesine duyduğumuz güvenle 2009 yılında çok önemli bir karar aldık. Yurtdışı bağımlılığımızın çok yüksek olduğu havacılık ve uzay konusunda ülke dinamiklerimizi harekete geçirmek için; Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin büyük destekleriyle Türkiye'nin ilk, Dünya'nın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini ülkemize kazandırdık" dedi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin havacılığın her alanında yetişmiş işgücünü sektöre kazandıracağını belirten Yıldırım, araştırma ve geliştirme projelerini süratle hayata geçireceklerini ve ülke havacılığını dünya sıralamasında üst seviyelere taşıyacaklarını kaydetti. Üniversitelerinde okuyan öğrencilerin yüzde 99'unun kendi uzmanlık alanında iş bulacağı ve ülke havacılığının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldırım, "Bazı davetlilerimizin aklında soru işareti olmasın, geri kalan yüzde 1'lik

öğrencilerimiz iş bulamadıkları için değil, istemedikleri için çalışmayacak" dedi.

Hava sporlarını gençlerin ayaklarına götürdüklerini hatırlatan Yıldırım, geçen yıl 300 bin gence ücretsiz olarak model uçak, yamaç paraşütü, paraşüt ve yelken kanat eğitimlerini verdiklerini anlattı. Yıldırım şöyle devam etti:

"Bizim havcılık anlayışımızda durmak yok. Görev ve sorumluluk alanımıza giren her konuda en iyiye ulaşmak için çalışıyoruz. Gençlerimiz Türk Hava Kurumu'nun kanatlarında yükseliyor. Yangın uçaklarımız devletimizin emrinde. Ülkemizin hizmetinde faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Hava Kurumu, halkımızın ve devletimizin desteğiyle, halkımızın ve devletimizin emrinde yüksekleri hedeflemeye devam edecek."

Reklam
Reklam

Yıldırım sözlerini "Bizi izlemeye devam edin" diyerek tamamladı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ise, günümüzde başta teknoloji olmak üzere her alanda baş döndürücü bir gelişme ve değişime şahit olunduğuna dikkat çekerek, "Bu sürece yön ve hız vermek isteyen ülkeler arasında kıyasıya rekabet yaşanıyor. Hiç kuşku yok ki; günümüzde bilgiyi üreten, kullanan ve nitelikli insana dönüştüren toplumlar rekabete daima bir adım önde olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında ilk ihtisas üniversitesi olmalarının sorumluluklarını ciddi şekilde artırdığını söyleyen Prof. Dr. Ban, "Birbirinden değerli öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimle birlikte sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu, ifade temek istiyorum.

Çünkü biz, başarıya odaklanıp hedefe doğru yürürsek hayallerimizin gerçekleşeceğini biliyoruz. 'Bir şey nasıl başlarsa öyle gider' inancı ve azmiyle, bize güvenenleri mahcup etmemek adına Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar geçen her aşamada çok titiz davrandık. Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında isim yapmış; dünyanın saygın akademik kuruluşları arasında yer almak, öncelikli hedeflerimizden biridir. Yükselen Türkiye'nin kanatlarını üretecek beyinleri yetiştirmekte temel vazifemizdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başarının anahtarının ekonomik alanda gelişme olduğunu çok iyi bildiklerini söyleyen Prof. Dr. Ban, "Bu amaçla edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri, sanayi sektörü ile el ele vererek yeni katma değerler yaratmak için kullanacağız. Kısacası Türkiye'nin geleceğini kendi sahip olduğu değer ve birikimleriyle harmanlayarak inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

Necip Fazıl Kısakürek'in 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın' mısralarını okuyan Prof. Dr. Ban konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de mavi gökyüzüne tohumları mutu ve bilgiyle ekiyoruz. milletimizin hedeflerine ulaşması ve yıldızları kendine yakın etmesi için de kanatlarımızı kuvvetlendirerek açıyoruz. Biz mavi gökyüzünü ay yıldızlı bayrağımızla süslemeye ve Türk Mühendislerimizin tasarımı olan uçaklarımızla donatmaya kararlıyız."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankara'nın bir üniversiteler şehri olduğuna dikkat çekerek bilim ve teknolojiye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Üniversitelerin ürettiği projelere ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyleyen Gökçek, Ankara'nın markalaşması yolunda üniversitelerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz