Türk Hava Kurumu'nun 88. Kuruluş Yıldönümü

Türk Hava Kurumu'nun 88. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla THK Elazığ Şube Başkanı Tamer KURTOĞLU bir kuruluş yıldönümü mesajı yayınladı.

88. kuruluş yılının mutluluk ve onurunu yaşadıklarını belirten Kurtoğlu, Ulu Önder Atatürk'ün 'İstikbâl göklerdedir; göklerde bizi bekleyen yerimizi almak zorundayız' direktifi çerçevesinde 1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu, halkımızın verdiği destekle, ülkemizde askerî ve sivil havacılığın gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur, dedi.

Kurumun halkımızın desteğiyle önemli hizmetler verdiğini ve geçmişteki hizmetlerini arttırarak altın çağını yaşadığını kaydeden Kurtoğlu, son dönemlerde de kurumun büyük atılımlar içinde olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Kurtoğlu, asıl görevi Havacılığın geliştirilmesi ve gençlere sevdirilmesi olan THK bu görevlerinin yanı sıra yaban hayvanlarının kuduza karşı aşılanması için havadan aşılı yem atmak, zirai ilaçlama, hava taksi, hava ambulans, organ nakli ulaşımı sağlanması gibi sağlık hizmetlerini de verdiğini, Yanısıra, 30 a yakın yangın söndürme uçağı ile Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olan ve yüzlerce hektar ormanımızın yok Olmasına neden olan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına da etkin olarak müdahale eden kurumumuz, 2012 yılı içerisinde gece görüşlü 2 adet yangın söndürme uçağını da bünyesine katarak orman yangınlarını söndürmede daha etkin çalışma sergilemektedir. “ dedi.

Kurtoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Gerek Şubeler bünyesinde verilen Model Uçak Kursları, gerekse Eskişehir, Antalya ve Erzincan’da verilen ücretsiz yaz kursları ile ülkemiz gençlerine ufuklar açmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2011-2012 eğitim yılında hizmete başlayan TH K Üniversitesi ile eğitim alanında ilerlemeye devam etmektedir.

Reklam
Reklam

88 yıldır Türk Halkına hizmet etmeye devam eden Türk Hava Kurumunun kuruluş yıl dönümünü bir kez daha yürekten kutluyor, bu gelişime katkıda bulunan ilimiz halkı ve tüm yetkililere de bir kez daha teşekkür ediyorum, dedi.

Muhabir:Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz