Türk Hava Yolları'ndan üç yeni şirket

İSTANBUL (İHA) - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda; THY'ye bağlı alt birimler olarak faaliyet göstermekte olan Habom, Teknik ve Eğitim birimlerinin uluslararası standartlarda hizmet vermek üzere şirketleştirilmesi için çalışma yapılmasına karar verdi.

Alınan karara göre, "THY Habom A.Ş.","THY Teknik A.Ş." ve "THY Eğitim A.Ş." adı altında kendi alanlarında hizmet veren şirketler kurulacak. Yüzde 100 hissesi THY'ye ait olacak şirketler, 4046 sayılı kanun kapsamında kurulma işlemleri yürütülecek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararıyla faaliyete geçecek.
THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, şirketlerin kurulma amaçlarını şöyle açıkladı:
"Uluslararası şirketlerin küresel pazara ve yoğun rekabet ortamına uyum süreci, şirketleri bir yandan belirli kalite ve servis anlayışının yakalanması yönünde zorlarken, diğer yandan da şirketlerin verimliliklerini artırma ve maliyet yapılarını düşürerek genel giderlerini kontrol altına alma ihtiyacını doğurmuştur. Dünyadaki bu genel eğilimden etkilenen sektörlerin başında düşük kar marjları ve çok büyük yatırımlarla hizmet üreten havayolu şirketleri gelmektedir. Operasyonel maliyetlerini düşürmek ve aynı zamanda çeşitli operasyonlarındaki verimliliği artırmak amacıyla hava yolları öncelikle Teknik, Kargo, İkram, Handling, Bilgi İşlem, Eğitim v.b. kısımlarını ana bünyeden ayırarak bağımsız birer organizasyon haline gelmişlerdir. Yakın bir gelecekte dünyanın 10 büyük havayolu şirketi arasına girmeyi hedefleyen Türk Hava Yolları da bu sürece dahil olarak bünyesinde faaliyet gösteren birimleri A.Ş. statüsünde özerk, bağımsız ve profesyonel zihniyetle hizmet veren birer şirket haline dönüştürmeyi kararlaştırmıştır. Hava taşımacılığında Türkiye'nin milli takımı olan THY, aldığı bu kararla hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olacaktır."

Reklam
Reklam