Türk Hemşireler Derneği, Organ Bağışı İçin Stand Açtı

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi, organ bağışı kampanyası standı açtı.

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi, organ bağışı kampanyası standı açtı.

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi, Dünya Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında, Zonguldak Vergi Dairesi önünde organ bağışı kampanyası standı açarak, tüm Zonguldak halkını duyarlı olmaya davet etti.

3 gün boyunca standın açık olacağını söyleyen Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz, "Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi olarak, bu sene 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftasında bazı etkinliklerimiz vardı. Bu etkinliklerimizin arasında bulunan organ bağışı kampanyası için üç gün boyunca stant açtık. Halkı bilinçlendirmek, organa ihtiyacı olan hastalarımızın organlarına kavuşmasını sağlamak amacımız. Türk Hemşireler Derneği bir mesleki kuruluş olmanın yanı sıra, kamu yararına çalışan bir dernek olarak böyle etkinliklerle de bulunmak zorunda. Halkımız organ bağışı konusunda bayağı ilgili. Vatandaşın ayağına hizmeti götürdüğünüz takdirde vatandaş bundan memnun oluyor. Kendileri gelip bağışlamak istiyorlar. Bazı insanlarımızın çelişkileri var, organ mafyası alırsa diye. Ancak biz onlara gerekli açıklamaları yaptıktan sonra kendileri de olumlu karşılayarak organlarını bağışlıyorlar. Tüm dünyada da, ülkemizde de organ bağışı gerçekten önemli. Tüm dünyada da, ülkemizde de canlı organ bağışı sayısı düşük olduğu için, özellikle böbrek hastalarımız çok büyük sıkıntılar içinde ve organ beklemekteler. Ülkemizde de 3 yaşından 60-70 yaşına kadarki yaş aralığında böbrek bekleyen, organ bekleyen insanlarımız var. O nedenle kendimizde böyle bir sorumluluk hissederek organ bağış kampanyası yapmayı, insanlarımıza yardımcı olmak, onları bilgilendirmek adına 3 gün boyunca vergi dairesinin önünde stant açtık. Tüm Zonguldak halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz. Her hangi bir yakınımızın da bir gün organa ihtiyacı olabilir. Bu tür etkinliklerde bulunursak belki bir gün bir yerde bir hayat kurtarabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: