Türk Hemşireler Derneği’nden, Belediye Başkanı Akdemir’e Ziyaret

Dünya Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i...

Dünya Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.

Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz ve beraberindekiler Dünya Hemşireler Günü çerçevesinde Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşma yapan Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Arife Ayaz, “12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi olarak bugün protokol ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Programlarımızı gün değil bir haftaya yayıyoruz. Sorunlarımızı yinede iletmek istediğimiz makamlara aslında tam da iletemiyoruz. Hemşireler örgütü ve sağlık örgütüne baktığımızda önümüzdeki bir yılda hemşirelerin çok önemli birer birey olduğunu sağlık alanında ve sağlığın gelişmesi, topluluğun sağlıklı kalması anlamında hemşirelere çok önemli görev verdiklerini açıklamalarına rağmen Türkiye’de hemşirelik mesleği 2000 yılından sonra yok edilme sınırına getirilmiştir. Teknik anlamda enjeksiyon yapmasını öğretilen lise mezunu, ortaokul mezunu insanlara hastanelerde ve özellikle özel hastanelerde hasta teslim ediliyor. Bizim isyanımız buna. Çünkü bizim için hasta sağlığı çok önemli. Yanlış bir enjeksiyon bir insanın ömür boyu sakat kalmasına neden olur. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz ve ne yazık ki ulaşamıyoruz bu mücadelemizin sonuna. Bunun için bir miting yaptık tüm Türkiye duysun diye. Güzel bir miting oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte biz hemşireler sadece hemşirelik mesleği adına değil, gerçekten toplumun sağlığı adına mücadele vermeye çalışıyoruz. Hemşirelik mesleğine dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de değer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da çok sesimizin duyuracak çalışmalarla hak ettiğimiz yere geliriz diye düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise “Her meslek grubunun sıkıntıları var. Gerçekten Türkiye’de oturmamış bir düzen, bir sistem var. İnşallah bu sıkıntılar zamanla aşılacaktır. Ben hemşireler haftanızı kutluyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: