Türk-İş: Açlık sınırı 940, yoksulluk sınırı 3 bin 63 lira

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre 4...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 940 lira olurken, yoksulluk sınırı da 3 bin 63 lira olarak belirlendi.
Türk-İş'ten yapılan açıklamada, her ay düzenli olarak açlık ve yoksulluk sınırı araştırmaları yaptıklarına dikkat çekilerek, bu araştırma ile çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemeye çalıştıkları bildirildi. Aralık ayı sonuçlarına göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 940,39 TL olduğu ifade edilen açıklamada, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarının (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 63,17 TL düzeyinde gerçekleştiği aktarıldı. Fiyat artışları nedeniyle son bir yılda sadece mutfağa gelen ek yük 73 lira olarak hesaplanırken, ailenin yaşama maliyeti bir önceki yıla göre 236 lira arttı. Önceki yılın aynı döneminde açlık sınırı 867,80 TL ve yoksulluk sınırı 2 bin 826,70 TL olarak hesaplanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz